BREAKING NEWSEveniment

Informare de presă despre pagubele lăsate în urmă de furtuna din seara de luni

În data de 10 iunie 2024, la nivelul județului Maramureș, s-au înregistrat precipitații abundente, averse torențiale, grindină și instabilitate atmosferică temporar accentuată.

S-au depășit pragurile de precipitații la stațiile hidrometrice Baraj Firiza, Ulmeni, Răzoare, Firiza, Groșii Țibleșului. La Suciu de Jos a căzut grindină cu diametrul unui bob de porumb, iar la Groșii Țibleșului cu diametrul unui bob de grâu.

‼️Echipaje ale pompierilor militari au intervenit pentru degajarea arborilor prăbușiți de rafalele de vânt puternic pe strada Viilor și strada Florilor din municipiul Baia Mare, pe DN1C la Șomcuta Mare, pe DN18B, Dealul Pietriș, în localitatea Stoiceni, la Vișeu de Sus pentru degajarea și îndepărtarea arborilor căzuți pe partea carosabilă și pe linia ferată.

Un alt echipaj de pompieri, împreună cu un echipaj de la societatea Electrica au intervenit pentru degajarea unui arbore prăbușit pe rețele de alimentare cu energie electrică în orașul Vișeu de Sus ( pe strada Pinilor și pe strada Botoaia).

‼️Rafalele de vânt au afectat acoperișul Spitalului Orășenesc Târgu Lăpuș, iar pompierii militari au acordat sprijin pentru relocarea a șapte pacienți.

‼️ Echipaje ale societății Electrica s-au deplasat în toate zonele afectate din județ pentru remedierea defecțiunilor și alimentarea cu energie electrică. Și la această oră echipele de intervenție ale societății Electrica sunt în teren și lucrează pentru alimentarea cu energie electrică a consumatorilor.

Precipitațiile abundente au transportat aluviuni, material lemnos și au afectat opt localități din două unități administrativ-teritoriale: Copalnic Mănăștur și Cernești, unde au fost spălate de șuvoaie 8 km de străzi și 1,5 km de drum comunal.

Prefectul Rudolf Stauder, președintele C.J.S.U. Maramureș, a declarat că după primirea rapoartelor operative din teritoriu, vor fi constituite comisii mixte care se vor deplasa în teren și vor proceda la evaluarea pagubelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase în județul nostru. Situația centralizată a pagubelor va fi transmisă la ministerele de resort.

Citește și:

https://vasiledale.ro/2024/06/10/exclusiv-sistemul-ro-alert-o-abureala-ieftina-in-maramures-a-fost-haos-in-tot-judetul-oamenii-nu-au-fost-avertizati-actualizare

https://vasiledale.ro/2024/06/10/exclusiv-video-cod-rosu-de-furtuna-in-maramures-copac-cazut-dn1c-satulung-somcuta-mare-grindina-pe-valea-ruscovei-inundatii-la-targu-lapus-actualizare

Te-ar putea interesa si

PARCUL NAŢIONAL MUNŢII RODNEI: Jandarmii, amenințați cu arma de hoții de lemne. Minor din Borşa, printre bănuiţi

Vasile Dale

PETRECERI PESTE PETRECERI ÎN PANDEMIE: Botez la Petrova, zi de naştere la Strâmtura, „sparte” de poliţişti

Redactie

EXCLUSIV / FOTO, VIDEO: Urşii au făcut prăpăd la Repedea. Animalele localnicilor ucise azi-noapte

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.