La data de 19.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație.
Precizăm că unul dintre aceștia este urmărit penal și pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere fără drept în scopul propriului consum de droguri de risc.
Din cercetările efectuate în cauză a a rezultat că, în perioada 2023 – iunie 2024, la diferite intervale de timp, dar în baza aceleași rezoluții infracționale, aceștia au procurat, deținut, manipulat, intermediat și comercializat direct diferite cantități de substanțe psihoactive către consumatori, inclusiv minori, de pe raza județelor Maramureș și Cluj, cu suma de 100 lei pentru un gram.
De asemenea, din probatoriul administrat a reieșit faptul că unul dintre inculpați a deținut și comercializat, în mod repetat, canabis și rezină de canabis (droguri de risc).
Au fost puse în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Maramureș și Cluj fiind identificate și ridicate diferite cantități de substanță psihoactivă ( 2-MMC) porționată și ambalată în scopul comercializării, droguri de risc (canabis), grindere și cântare electronice de precizie, obiecte purtând urme de substanță, plicuri autosigilante noi precum și alte mijloace de probă.
Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile de urmărire penală au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, Sălaj și Bistrița Năsăud, jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj și lucrătorilor Direcției Regionale Vamale Cluj.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T, Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Unitatea Teritorială de Analiza Informațiilor Cluj.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Ce spune instanța
CÎMPEAN IONUŢ VIOREL | Inculpat |
MIHALI VASILE | Inculpat |
BUNDAŞ TRANDAFIR | Inculpat |
Solutia pe scurt: În temeiul art. 226 Cod procedură penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj formulată la data de 20.06.2024 în dosar nr. 566/45/P/2023, şi în consecinţă:
În temeiul art. 202 alin.1, 2, 3 şi 4 lit. e), art. 223 alin.2 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpaţilor :
1.C.I V., cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor trafic de droguri de risc prev de art 2 alin 1 din Legea 143/2000 cu aplic art 35 alin 1 Cod penal, efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, prevăzută de art.16 alin.1 din Legea nr.194/2011, cu aplic. art.35 alin. 1 Cod penal şi deținere fără drept în scopul propriului consum de droguri de risc prev de art. 4 alin 1 din Legea 143/2000 în cond art 38 alin 1 Cod penal, pe o perioadă de 30 de zile începând din data de 20.06.2024 până în data de 19.07.2024, inclusiv,
2. M. V., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, prevăzută de art.16 alin.1 din Legea nr.194/2011, cu aplic. art.35 alin. 1 Cod penal pe o perioadă de 30 de zile începând din data de 20.06.2024 până în data de 19.07.2024, inclusiv,
3. B.T., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, prevăzută de art.16 alin.1 din Legea nr.194/2011, cu aplic. art.35 alin. 1 Cod penal pe o perioadă de 30 de zile începând din data de 20.06.2024 până în data de 19.07.2024, inclusiv.
Respinge cererea inculpatului C. I. V. de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu, ca neîntemeiată. Respinge cererea inculpatului M. V. de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar, ca neîntemeiată. Respinge cererea inculpatului B. T. de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar, ca neîntemeiată. Î
Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru procuror, conform art. 204 Cod procedură penală . Pronunţată în ședinţa camerei de consiliu din data de 20.06.2024, ora 18,00 în prezenţa inculpaţilor şi în lipsa celorlalti participanţi (avocaţi şi procuror). Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 837/2024 20.06.2024
Citește și:
1 mesaj
cumva vreunul dintre ei „prieten” cu directorul ARAMIS? hmm poate se folosea de ei sa faca rost de prafuri, asa se face ca in momentul producerii accidentului mortal de la inceputul anului mai era un tanar din Stramtura in masina?asa obtin astia tratament preferential, incep sa toarne tot, pacat de destinele copiilor astora, a caror distrugere este finantata de banii si caracterul mizer al unora ca si Bindiu…