BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

VIDEO: Pădure de brad pusă la pământ de vijelie. Furtuna a făcut prăpăd în Sighetu Marmaţiei, Cavnic şi Budeşti

Judeţul Maramureş s-an aflat sub cod portocaliu de ploi, averse şi vijelii în această după-amiază. Au fost probleme mai ales în Sighetu Marmaţiei, unde vântul a smuls copaci şi acoperişuri. Dar au fost inundaţii şi în Cavnic şi Budeşti unde un acoperiş a fost luat de vânt.

Drumul județean 184 Cavnic – Budești a fost acoperit de aluviuni aduse de pe versanții munților.

Cavnic
Budești

La Sighetu Marmației mai multe acoperișuri ale unor blocuri au fost luate de vânt și aruncate pe autovehiculele parcate. Tot la Sighetu Marmației mai mulți copaci au fost smulși din rădăcini și au blocat străzile. Unul dintre aceștia a blocat drumul național 18.

Tot pe drumul național 18 dar în pasul Hera mai mulți copaci au fost rupți de vânt și aruncați pe șosea. Traficul rutier a fost blocat. Șoferii au degajat partea carosabilă pentru a putea trece.

În Văleni, în zona de munte, o pădure întreagă de brazi a fost efectiv rasă de pe suprafață pământului. Imaginile surprinse de proprietari sunt pur și simplu APOCALIPTICE.

imagini video: Maria și Mihai Nemeș

Ce spune ISU MARAMUREȘ

În intervalul 18:20 – 20:00, s-au înregistrat 29 de apeluri prin numărul unic de urgență 112, care solicitau intervenția pompierilor militari, în urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase din această seară.

Astfel, s-au semnalat 14 situații de copaci căzuți, majoritatea în municipiul Sighetu Marmației, dar și în Budești, Cavnic, Rona de Sus și Petrova.

Totodată, în municipiul Sighetu Marmatiei 6 acoperișuri au fost luate de vânt. Tot acolo, o prelată de la o terasă a fost ruptă, lovind în cădere un bărbat. La sosirea echipajului medical la fața locului, victima era conștientă, cooperantă, cu leziuni la nivelul capului, fiind transportată la spital pentru investigații suplimentare, de către o ambulanță SMURD.

Pompierii din cadrul Detașamentului Sighetu Marmatiei intervin pentru înlăturarea efectelor negative cauzate de manifestările hidrometeorologice. De asemenea, în sprijin au fost solicitate și Serviciile voluntare pentru situații de urgență din zonă. Totodată, echipaje ale furnizorului de energie electrică sunt dispuse în teren pentru remedierea avariilor.

Tot la Budești acoperișul unei cabane a fost luat de vânt și aruncat la zeci de metri de imobil.

Maramureşul se află sub COD PORTOCALIU de scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE, în perioada 01.07.2024 ora 19:10 – 01.07.2024 ora 24:00.

Video: Cristina Moldovan via facebook.com

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE pe râurile din bazinele hidrografice: Mara (afluent al râului Iza), Cavnic – bazin superior, județul Maramureș.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Cosău (afluent al râului Mara), Cavnic – bazin amonte S.H. Cavnic.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Te-ar putea interesa si

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ: COD GALBEN de instabilitate atmosferică

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: ”Buiecii” de pe bd Independenței din Baia Mare au fost audiați și amendați de Poliția Rutieră Baia Mare

Vasile Dale

CJ Maramureș: ANUNŢ DE PARTICIPARE – Finanțare nerambursabilă, pentru domeniul tineret

Vasile Dale

1 mesaj

lesc iulie 2, 2024 at 7:18 am

teribila furtuna….cat despre brazi (molizi de fapt), asta e consecinta plantarii de monoculturi la altitudini prea mici.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.