BREAKING NEWSImportantMaramuresul Istoric

Exercițiu interinstituțional de nivel tactic cu grad ridicat de complexitate, de instruire, cu forțe în teren (LIVEX)- ,, ȘTIOL 2024- MARAMUREȘ”

În perioada 10-12 iulie 2024 are loc exercițiul interinstituțional de nivel tactic cu grad ridicat de complexitate, de instruire, cu forțe în teren (LIVEX)- ȘTIOL 2024- MARAMUREȘ planificat de Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Pintea Viteazul” Maramureș în zona Pasului Prislop din Munții Rodnei.

Scopul exercițiului este antrenarea structurilor specializate și dezvoltarea capacității de acțiune în comun a forțelor pentru gestionarea unor situații de urgență în mediul montan- căutarea și salvarea persoanelor în mediu greu accesibil, modul de reacție al forțelor de ordine într-o situație generată de atacul animalelor sălbatice asupra persoanelor sau modul de acțiune în cazul producerii unui incendiu în fondul forestier .

În desfășurarea exercițiului sunt agrenate efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,, Pintea Viteazul” Maramureș, Inspectoratului de Jandarmi Județean ,, Bogdan Vodă” Suceava, Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Gelu Voievod” Bistrița Năsăud, Grupării de Jandarmi Mobile ,, Ștefan Cicio-Pop” Cluj- Napoca și Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan ,,Regele Carol I Sinaia”.

De asemenea, în diferite etape ale exercițiului, potrivit competențelor, sunt agrenate efective ale Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Gheorge Pop de Băsești” Maramureș, Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș și Serviciul Public Local Salvamont Borșa.

Totodată Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Maramureș asigură suportul tehnic necesar comunicațiilor în timpul desfășurării exercițiului.

Scenariul exercițiului abordează problematica referitoare la acțiunile determinate de situații specifice de intervenție în mediul montan sau greu accesibil precum și capacitatea de adaptare a dispozitivelor de asigurare a ordinii publice în scopul realizării funcției de sprijin în cazul producerii unor situații de urgență generate de un incendiu al fondului forestier.

S-a avut în vedere crearea unor situații cu probabilitate crescută de a se produce și care să implice acțiunea conjugată și progresivă a tuturor structurilor care au atribuții în acest segment.

Totodată, unul dintre principalele obiective ale exercițiului constă în exersarea cooperării intra și interinstituționale într-un mod de acțiune integrat , coordonat pe momente operative în funcție de atribuțiile structurilor implicate.

Te-ar putea interesa si

CAOLIN 2018: Programul complet al Festivalului Internațional de Ceramică Contemporană 

Vasile Dale

DOLIU ÎN BAROUL MARAMUREŞ: Avocatul Ioan Blăjan a murit din cauza unei boli incurabile la doar 61 de ani

Redactie

EVENIMENT: Liberalii maramureșeni au marcat Ziua Mondială a Alimentației

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.