BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

LĂSAT LIBER: Un tânăr din Săliștea de Sus a amenințat polițiștii cu cuțitul. S-au tras două focuri de armă

În baza probatoriului administrat într-un dosar penal întocmit, în care se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj și amenințare, un bărbat a fost reținut, pentru 24 de ore.

În fapt, la data de ieri 12 aprilie a.c., Poliția Orașului Săliștea de Sus a fost solicitată să intervină la un scandal în familie.

În baza sesizării, patrula de poliție s-a deplasat de urgență la fața locului, fiind identificată în curtea unui imobil o tânără, de 20 de ani.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că un tânăr, de 23 de ani, aflându-se la domiciliu, ar fi provocat scandal și ar fi amenințat cu acte de violență, precum și cu distrugerea unor bunuri.

Acesta s-a baricadat în imobil, refuzând cooperarea cu polițiștii la solicitarea acestora în repetate rânduri de a clarifica situația de fapt.

La un moment dat, acesta ar fi ieșit din imobil, având asupra sa un obiect înțepător, îndreptându-se înspre polițiști, moment în care, unul dintre agenții de poliție a efectuat somație, prin executarea a două focuri de avertisment, folosind armamentul din dotare.

Întrucât acesta nu a răspuns solicitărilor polițiștilor și, totodată, ar fi intenționat să arunce obiectul înțepător înspre aceștia, unul dintre agenții de poliție a executat un foc de armă asupra tânărului de 23 de ani, fiind rănit în zona coapsei piciorului drept.

Acestuia i-au fost acordare îngrijiri medicale la fața locului, fiind ulterior transportat la spital pentru investigații medicale de specialitate.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, iar ieri, 12 august 2024, tânărul a fost reținut, pentru 24 de ore.

Astăzi, instanța de judecată a dispus măsura controlului judiciar, fiind continuate cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii evenimentului.

Ce spune instanța

RUSU SIMIONInculpat

Solutia pe scurt: Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomireşti de arestare preventivă formulată în dosarul penal nr. 82/201/P/2024.

În temeiul art. 225 şi art. 227 alin. (1) C.proc.pen. rap. art. 223 alin. (2) C.proc.pen. şi art. 202 C.proc.pen., respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatului RUSU SIMION, ca neîntemeiată.

În temeiul art. 227 alin. (1) C.proc.pen., dispune punerea în libertate a inculpatului , dacă nu este arestat sau reţinut în altă cauză. În temeiul art. 227 alin. (2) rap. la art. 211 şi 202 alin. (1), (3) şi (4) lit. b) C.proc.pen. cu aplicarea art. 215 C.proc.pen., dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul RUSU SIMION, pe o durată de 60 de zile începând cu data de 13.08.2024 până la data de 11.10.2024, inclusiv.

În temeiul art. 215 alin. (1) C.proc.pen., impune inculpatului respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la secţia de poliţie în a cărei circumscripţie îşi are domiciliul inculpatul, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În temeiul art. 215 alin. (2) C.proc.pen., pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăşească raza teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată;

b) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă.

c) să nu se apropie de persoana vătămată C.I.şi de membrii de familie ai acestuia, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoana vătămată C. I. şi cu martorul F. I.

În temeiul art. 215 alin. (3) C.proc.pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

În temeiul art. 215 alin. (4) C.proc.pen., desemnează secţia de poliţie în a cărei circumscripţie îşi are domiciliul în fapt inculpatul cu supravegherea respectării de către acesta a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar.

În temeiul art. 215 alin. (4) C.proc.pen., desemnează secţia de poliţie în a cărei circumscripţie îşi are domiciliul inculpatul cu supravegherea respectării de către acesta a obligaţiilor care ii revin pe durata controlului judiciar.

Respinge solicitarea de luare a măsurii arestului la domiciliu, formulată de inculpat prin apărător din oficiu. În temeiul art. 275 alin. (3) C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contesta?ie în 48 de ore de la pronun?are. Pronun?ată în cameră de consiliu, astăzi, 13.08.2024, 15:00.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  316/2024  13.08.2024

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV SCLAVIE BOZÂNTA MICĂ: AVEM DOCUMENTUL ARESTĂRII PREVENTIVE – Erau torturați și li se spunea că vor fi îngropați în cimitirul lor

Redactie

FOTO: Impact între două autoturisme la Bocicoiel, o persoană rănită – ACTUALIZARE

Redactie

VIDEO. Rromii fac legea cu pumnul la Surduc – Ultimul episod: doi tineri din sat băgaţi în spital

Vasile Dale

1 mesaj

dan august 14, 2024 at 11:09 am

Parerea mea este ca instanta este alcatuita din timpiti care stau pe scaune protejate, fara a gindi ca un asemenea nemernic va injunghia miine pe cineva. SINTAGMA TIMPITA „OBIECT INTEPATOR” nu descrie un cutit? Un tintar nu este o fiinta intepatoare? Cit de timpiti pot fi si purtatorii de cuvint ai politiei (daca lor le apartin afirmatiile) daca in mina individului era un cutit. Era echivalent cu o scobitoare?

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.