Eveniment

Înlocuirea efectivelor de pompieri din județul Galați. 40 pompieri din Maramureș, dislocați în zonele afectate de inundații

Astăzi, pompierii care au sprijinit echipele ISU Galați se vor întoarce la unitățile lor, urmând ca alți aproape 1.000 de salvatori din 26 de unități subordonate IGSU să preia misiunile în zonele afectate.

Prefectul Rudolf Stauder, președintele C.J.S.U. Maramureș, a declarat pompierii militari maramureșeni s-au deplasat, în această dimineață, spre județul Galați, în sprijinul populației afectate de inundații.

Iarna Baimareana

În această după-amiază, în sprijinul ISU Galați vor sosi forțe din 24 de inspectorate județene pentru situații de urgență (AB, AR, BH, BN, BV, BT, CJ, CT, DJ, GR, GJ, HD, IS, MH, MM, MS, OT, PH, SB, SM, SV, TM, TR, VL), de la ISU București-Ilfov, precum și de la Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani. După rotirea echipelor, pompierii care au intervenit în ultimele trei zile se vor retrage la unitățile lor.

Cei 40 de subofițeri/soldați, coordonați de doi ofițeri, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop Băsești” al Județului Maramureș au plecat cu trei microbuze, o autospecială de primă intervenție și comandă (APIC), respectiv echipamente, în scopul intensificării capacității de acțiune și a eficienței intervențiilor în zonele afectate de revărsarea apelor..

Noul personal dislocat în județul Galați este pregătit să își desfășoare activitatea pentru cel puțin trei zile. În acest timp, pompierii continuă acțiunile esențiale în gospodăriile afectate de inundații, evacuând mâlul din locuințe, curți și subsoluri. În același timp, lucrează pentru curățarea drumurilor locale de aluviunile aduse de ape, asigurând astfel accesul spre casele oamenilor. În plus, aceștia intervin pentru a evacua bunurile cetățenilor.

În perioada 16-19 septembrie, forțele de intervenție din județul Galați au acționat intens pentru a gestiona efectele inundațiilor. Acestea au fost implicate în evacuarea apei din 231 de gospodării, inclusiv beciuri, și au avut peste 1000 de misiuni pentru curățarea curților, caselor, șanțurilor și fântânilor afectate. Eforturile colegilor noștri s-au concentrat și pentru evacuarea apei și a mâlului care au afectat 4 biserici, 10 școli și centre sociale de pe raza județului. De asemenea, au intervenit pentru recuperarea animalelor și realizarea unor lucrări de decolmatare.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență monitorizează constant situația pentru a asigura că toate măsurile necesare sunt implementate eficient în gestionarea misiunilor din zona afectată.

Te-ar putea interesa si

DEZVĂLUIRI ȘOC ÎN CAZUL CRIMEI DE LA SIGHET: Timp de două luni procurorii sigheteni nu au fost în stare să dea un număr unic la un dosar în care victima a fost bătută (FOTO EXCLUSIV)

Vasile Dale

EXCLUSIV CITITORI – Scandal cu cuțite și topoare la Poienile de Sub Munte a doua zi de Crăciun pe rit vechi (actualizare – ce spun poliţiştii)

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: ATAC LA O STÂNĂ DIN CIOLT – Un bărbat și fiul lui de 19 ani, acuzați că au bătut crunt un cioban din Ciolt

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.