Sezonul nunților este în toi, la fel ca cel al concediilor, în care petrecerile alături de apropiați și de prieteni sunt în toi. Dintre toate băuturile prezente la evenimente, șampania este, unanim considerată, sufletul petrecerii. Este elementul care dă clasă și o notă de eleganță petrecerilor și un adevărat deschizător al discursurilor și al anunțurilor.
Atunci când este deschisă, o sticlă de Champagne trebuie savurată strop cu strop, în semn de apreciere pentru cei care au creeat-o. Șampania autentică este produsă din recolte de struguri din cei mai buni ani, culeși manual. O băutură obținută cu efort ce doar turnată în cupe dă naștere unui moment special.
Cum te bucuri de o șampanie premium
În primul rând, când spui sampanie premium alegerea ta trebuie să se îndrepte către branduri precum Moet sau Mumm. Mărci de poveste de șampanie, produsă din strugurii crescuți în Champagne-ul cel calcaros și acid al Franței, locul unde strugurii cresc mai lent și se coc mai târziu. Doar licorile ce provin din această regiune poartă, cu mândrie, numele de Șampanie, restul băuturilor de gen fiind “Vinuri spumante” sau Prosecco, cum este denumit vinul spumant obținut lângă Veneția.
Puține băuturi pot fi savurate în orice ocazie, iar șampania se înscrie cu brio în această categorie de elită. Chiar și rușii, altfel amatori de vodcă, spun că orice moment este bun pentru a ciocni un pahar de șampanie. Ei bine, Moet sau Mumm, ori alte licori din această categorie, se pot ciocni în orice moment: la un aperitiv, la un fel principal ori chiar la desert. Însă pe cât de ușor se adaptează la momentul și mâncarea alături de care este servită, șampania necesită o atenție deosebită atunci când este consumată: șampaniile tinere se servesc întotdeauna la temperaturi de circa 8 grade Celsius, în vreme ce șampaniile vintage, la 10-12 grade Celsius.
Întotdeauna din cupe cu picior, care se țin de acesta, pentru a nu încălzi, cu căldura corporală, lichidul. (P)