Important

VITEZOMANII, ÎN CONTINUARE ÎN ATENŢIA POLIŢIŞTILOR MARAMUREŞENI: Radare în cascadă pe şoselele cu risc de accidente

Bilanţul de weekend al poliţiştilor rutieri: trei zile consecutive de acţiuni pentru depistarea şoferilor care, deplasându-se cu viteză excesivă, pun în pericol siguranţa participanţilor la trafic, 14 infracţiuni constatate, 113 sancţiuni contravenţionale aplicate şi amenzi în valoare de peste 52.000 de lei.

Consecinţele conducerii cu viteză sunt de multe ori tragice: pierderea unor vieţi omeneşti sau rănirea gravă a unor persoane care pot rămâne cu sechele pentru tot restul vieţii.

Pentru creşterea gardului de siguranţă rutieră şi reducerea victimizării populaţiei prin accidente rutiere, poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş au acţionat pentru combaterea vitezei excesive şi a altor abateri grave care pun în pericol siguranţa circulaţiei.



În cadrul acţiunii au fost folosite mai multe aparate radar aflate în dotare, amplasate în cascadă pe DN. 1C Seini – Baia Mare-Satulung, D.J. 108A Ardusat – Ţicău, D.N. 18 Moisei – Leordina.

Astfel, între orele 10.00 şi 18.00, au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional 59 de şoferi care au apăsat prea tare pedala de acceleraţie. 11 conducători auto au rămas fără permisele de conducere. Valoarea amenzilor aplicate a depăşit suma de 42 000 de lei.

Tot pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie pe fondul vitezei excesive s-a acţionat în acest week-end şi pe raza oraşelor Borşa şi Târgu Lăpuş. Poliţiştii au oprit pentru verificări 115 conducători auto care s-au deplasat pe aceste drumuri şi pentru neregulile constatate au aplicat 48 de sancţiuni contravenţionale, în valoare aproximativ 10.000 de lei.

Totodată, poliţiştii au constatat 14 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, dintre care şase de conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului. în toate cazurile au fost întocmite dosare penale iar poliţiştii continuă cercetările urmând ca la finalizarea lor să propună măsuri legale.

Te-ar putea interesa si

GRANIȚA ROMÂNIEI CU UCRAINA: Poliţia de Frontieră a primit 250 de camere de ultimă generaţie pentru combaterea traficului de ţigări

Vasile Dale

ANUNŢ VITAL: Furnizarea apei potabile întreruptă câteva ore în Hideaga, Mogoșești, Pribilești şi Lucăcești

Redactie

Viflaimul, cea mai veche tradiţie din Vișeu de Sus. Colindătorii trec în această seară pragul gazdelor din întreaga ţară

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult