BREAKING NEWSImportantRecomandate

PRELUARE CLUJ24.RO: Un profesor de istorie la CN „Mihai Eminescu” din Baia Mare ține orele prin e-mail. Doar de patru ori i-a contactat pe elevii care vor susține proba de istorie la bacalaureat

În contextul pandemiei de coronavirus, școlile s-au închis din 11 martie 2020. Cadrele didactice și elevii au fost nevoiți să își desfășoare activitatea pe internet. Majoritatea profesorilor din România au ales platforme ca Zoom sau Google Meet pentru a putea ține orele sub formă de videoconferințe cu elevii. Marton Teodor, profesor de istorie și șef de catedră la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Baia Mare, a decis să țină orele de istorie prin email. Mai mult, profesorul i-a contactat pe elevii de clasa a 12-a, care au istoria ca probă obligatorie la examenul de bacalaureat, de patru ori în ultimele două luni, potrivit cluj24.ro.

Pentru profilele de uman din licee, istoria este probă obligatorie la examenul de bacalaureat. În acest sens, în orar sunt prevăzute două sau trei ore de istorie pe săptămână. Enervat de faptul că un profesor de istorie de la liceul unde studiază nu se ocupă de ei, iar bacalaureatul se apropie, un elev ne-a divulgat câteva informații din domeniul SF-ului. Din motive de protecție, îmi voi permite să păstrez sursa sub anonimat.

Conform sursei, Marton Teodor, profesor de istorie și șef de catedră la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare ține orele de istorie prin intermediul emailului. Mai mult, profesorul i-a contactat pe elevii săi doar de patru ori din momentul în care s-a trecut la învățământul pe internet, adică din 11 martie 2020. Profesorul nu ia legătura direct cu elevii, ci trimite responsabilului clasei mesaje pentru a fi distribuite mai departe. Reamintim faptul că profesorul în cauză predă la mai multe clase de a 12-a care vor susține examenul de bacalaureat și din istorie.

Elevii de la clasele profesorului Marton Teodor sunt absolut speriați de metoda de predare a dânsului. Majoritatea au optat deja pentru meditații la istorie ca să fie pregătiți pentru examenul de bacalaureat.

Ce spune directorul liceului?


Marius Crăciun, directorul Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare, neagă aceste acuzații. Mai mult, directorul afirmă că profesorul în cauză îi trimite rapoarte de activitate săptămânale în care sunt specificate toate acțiunile. Întrebat dacă ne poate trimite și nouă măcar un raport, acesta a refuzat.

,,Din discuțiile pe care le-am purtat săptămânal cu domnul profesor Marton Teodor, acesta a ținut legătura cu elevii. Au teme, au tot. În legătură cu totalul orelor prevăzute în orar, acestea nu pot fi echivalate la școala pe internet din cauza metodelor de altă măsură folosite. În raportarea pe care ne-a făcut-o, domnul profesor ne-a trecut tot ce a făcut la fiecare clasă, dar nu vă pot spune nimic din aceste rapoarte. Domnul Marton Teodor este un profesor cu o valoarea incontestabilă”, a spus Marius Crăciun, directorul Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Baia Mare.

Sursa noastă ne-a mai transmis că niciun elev nu a reclamat această situație la direcțiunea liceului, deoarece le este frică de profesor. Acesta este cunoscut pentru faptul că lasă foarte mulți elevi corigenți.

Profesorul în cauză a recunoscut totul


Contactat de reporterul cluj24.ro, profesorul Marton Teodor a recunoscut toate informațiile pe care sursa noastră le-a divulgat. În primă fază, acesta ne-a explicat metoda lui de predare.

,,Da, este adevărat. Fac istorie prin email cu elevii mei. Iau legătura cu responsabilul clasei și trimit, prin el, diferite teste. Apoi, primesc răspunsurile de la elevi tot pe email. De asemenea, le dau și subiecte de bacalaureat și modelul de rezolvare. Le-am dat doar subiecte pentru că eu am parcurs toată materia de bacalaureat până pe 11 martie. Nu mai am ce să predau”, a spus Marton Teodor, profesor de istorie la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare.

Întrebat de reporter dacă s-a gândit la recapitularea materiei, acesta a răspuns: ,,Recapitulări, ce recapitulări să fac? Le-am predat materia. Au manual, au ghid, au culegeri și le mai dau și teste pe care le concep eu”.

Am verificat și informația cum că profesorul i-a contactat pe elevi de patru ori de când se face școala pe internet, iar acesta a spus: ,,Da, este adevărat. Din 22 aprilie am început să vorbesc cu responsabilii claselor. Din 11 martie până în 22 aprilie nu am luat legătura cu ei, într-adevăr”.

Curioși de ce a trecut mai bine de o lună în care profesorul de istorie nu a luat legătura cu elevii ce urmează să dea examenul de bacalaureat din istorie, am avut o discuție în acest sens.

Reporter: A fost un motiv anume pentru care nu i-ați contactat pe elevi atâta timp?

Profesor: Un motiv anume a fost că nu dețin telefoane super performante pentru a intra pe WhatsApp.

Reporter: Domnul Director nu v-a ajutat să vă descurcați?

Profesor: Nu s-a pus problema. Cu ce să mă ajute?

Reporter: I-ați cerut să vă ajute cu programele pe care să țineți orele?

Profesor: Da, dar am înțeles și de la colegi că nu prea merg, se blochează.

Ulterior, sursa noastră ne-a spus că profesorul Marton Teodor nu ia legătura nici cu clasa la care este diriginte, singurele mesaje primite de elevi fiind urări de sărbători.

Un alt profesor de istorie de la același liceu, dovadă de bune practici
În dorința de a vedea dacă ceilalți profesori de istorie de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare se comportă la fel cu elevii, reporterii cluj24.ro au luat legătura cu Bolchiș Maria.

Bolchiș Maria, profesor de istorie de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare ține orele conform programului. Mai mult, profesoara are și un grup de elevi cu care face consultații, voluntar.

,,Țin orele de istorie pe platforma Zoom și pe Google Classroom, conform orarului. În plus, am și un grup de voluntariat pentru clasele a 12-a unde fac pregătire online pentru bacalaureat. Îmi fac timp pentru ei pentru că, de multe ori, elevii nu înțeleg unele lucruri la orele de la clasă și au nevoie de ajutor”, ne-a spus Bolchiș Maria, profesor de istorie la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Baia Mare.

Răzvan DAN / Cluj24.ro

Te-ar putea interesa si

FOTO/Video: Incendiu violent la o pădure din Firiza. Bărbat săltat de poliție. Suspectul: ”Să lucrați și voi ceva, nu să stați în unitate pe tik-tok!”

Redactie

L-AȚI VĂZUT? / ACTUALIZARE: Poliţiştii şi familia îl caută pe Romulus Ciucur din Coltău care a dispărut de acasă. Bărbatul a fost găsit la Şomcuta Mare

Redactie

Satul Breb, calificat în etapa internațională a competiției Best Tourism Villages 2024

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.