BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

FOTO / VIDEO EXCLUSIV – COD ROSU – Viitură la Rozavlea pe Valea Spinului. Curți inundate, grădini copaci rupți, grindină și drumuri inundate la Sighet, Glod, Ocna Șugatag

In urma cu putin timp in localitatea Rozavlea din judetul Maramures au avut loc fenomene meteorologice grave. Furtuna a provocat pagube însemante în comuna amintită.

O ploaie torenţială a făcut prăpăd în comuna Rozavlea. Străzile au fost inundate. Cea mai afectata zona a fost zona Valea Spinului, unde apa a ajuns in curtile oamenilor, in beciurile caselor, dar si in fantani. Ploaia a distrus tot ce a prins in cale.

https://www.facebook.com/100044749361189/videos/170407337794244/?id=100044749361189
video: Ioan Ungureanu

Probleme au fost și la Sighet, Glod și Ocna Șugatag. Au fost copaci rupți iar grindina a făcut ravagii în Ocna Șugatag.

Detasamentul de Pompieri Sighetu Marmatiei a intervenit, in aceasta dupa amiaza, la inlaturarea efectelor ploilor torentiale, in municipiu. La actiune au participat un ofiter si opt subofiteri, cu o autospeciala, un autocamion si doua motopompe. Dupa primele estimari, au fost afectate circa 40 de curti, dar apa s-a scurs si pompierii au intervenit in doua gospodarii. Urmeaza foto.

S-A EMIS COD ROSU PE RAUL IZA

FENOMENELE VIZATE: Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE PERICOL

Bazine afectate:
Iza – bazin superior amonte S.H. Strâmtura

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:
Data: 12.06.2020 ora 21:20 – 13.06.2020 ora 01:00

COD ROŞU
Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Iza – bazin superior amonte S.H. Strâmtura, județul Maramureș.
Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Iza – bazin superior amonte confluență cu râul Boicu.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu “Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră.”

Te-ar putea interesa si

Arestat: Fostul sef al Politiei Rutiere Sighet rezolva accidente rutiere pentru 1.100 euro

Vasile Dale

CONTINUARE ULTRAJ LEORDINA: PROCURORUL NU A MERS CU SUSPECTUL IN FATA JUDECATORILOR. A DISPUS DOAR CONTROL JUDICIAR

Vasile Dale

ACCIDENT – A zburat peste sensul giratoriu, a rupt un stâlp iar mașina a luat foc (GALERIE FOTO/VIDEO INCENDIAR)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.