Este o zi normal de anormală ca toate altele din ultimele 8 luni! Cică ar trebui să sărbătorim pe cei care ne-au educat și educă. Dar au rămas doar vorbele goale! Urările de bine și felicitările pompoase care nu mai reprezintă nimic! Oameni, precum șablonul unui Domn Trandafir, dispar încetul cu încetul! Zilnic ar trebui cu toții să ne gândim la oamenii care ne-au pus stiloul în mână! Dar astăzi nu mai avem nimic!
Sistem educațional care are în centru lui… nimic! Nu are elevul! Nu are profesorul! Are în centru niște marioanete ale unui sistem bolnav care nu se gândește la ce oameni a format! Care nu se gândește la sănătatea sistemului de mâine și la ce fel de oameni are nevoie! Amante! Neamuri și tot felul de persoanje care cred că li se merită să fie, ilegal, acolo! Asta e educația in România!
Am tot spus că dacă există un stat, atunci el are un sistem de sănătate în care oamenii sunt sănătoși și are copii și tineri educați! La noi nu mai exista nimic!
Spunem vorbe goale și felicităm fără să avem bază! Mă gândesc ce aveam și ce făceam pe vremea cand mă încadram statutului de elev! Acum nimic! Mă gândesc cî într-un liceu cu profil de informatică din centrul Bucureștiului nu s-a făcut nicio oră de informatică! De ce? Nu exista Internet și nu se pot face ore online! Noaptea minții! Și mă gândesc la satele izolate ale țării! Ce fac acei copii care mâine vor trebui să fie oameni ai societății care vor naște, întreține și forma alte generații!
Oameni care nu gândesc și care sunt labili psihic conduc și coordonează un sistem al educației labil! Ne vorbesc de stării de urgență în pandemii! Stări în care își bat joc de învățământul copiilor noștri! Duc spre handicap sever formatorii noilor generații!
Ce să felicitam azi? Să folosim fraze pompoase scoase de unii în vremuri grele dar în care se făcea școală? Ne uităm cu groază la persoanele ilegale care sunt în fruntea învățământului maramureșean! Oameni care au furat și au produs documente false! Pe mâna unor astfel de oameni ne lăsăm copiii! Zilnic!
La mulți ani? Cui?
Radu Țolaș
Comenteaza cu Facebook