Important

ANUNŢ: Modificarea Anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1090/2021

Cu data de 22 octombrie 2021 a intrat în vigoare Hotărârea nr. 1.130 din 22 octombrie 2021 privind modificarea Anexele nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil. Persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00-21,00. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00-21,00. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este interzisă.
Sunt exceptate unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane şi de mărfuri îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.
Începând cu data de 25 octombrie 2021, prin HOTĂRÂREA nr. 1.161 din 25 octombrie 2021 pentru modificarea şi completarea anexelor 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Printre altele, actuala reglementare stabilește noi reguli cu privire la accesul persoanelor în incintele instituțiilor publice centrale și locale.
Astfel, potrivit noului cadru legal, accesul persoanelor, cu excepția angajaților, participanților în cadrul procedurilor judiciare, disciplinare, contravenționale, administrativ-jurisdicționale și a celor administrative din motive de ordine de siguranță publică, a persoanelor care necesită servicii medicale și prestații sociale, precum și a persoanelor care se prezintă la centrele de vaccinare în vederea administrării unei doze de vaccin, în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatorilor economici cu capital public este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
De asemenea, instituțiile publice vor permite accesul necondiționat al avocaților pentru exercitarea activităților prevăzute la art. 3 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Prin noile acte normative, este instituită obligația instituțiilor și autorităților publice de a organiza activitatea astfel încât să se asigure la intrarea în sediu, în mod obligatoriu, triajul epidemiologic și dezinfectarea mâinilor atât pentru personalul propriu, cât și pentru vizitatori, în condițiile stabilite prin Ordinul ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020.

Te-ar putea interesa si

NERESPECTAREA PREVEDERILOR LOCALE: 87 sancțiuni contravenționale, în valoare de 171.000 lei

Vasile Dale

VIDEO: Campanie antidrog a ISJ Maramureș – ”Protejează inocența copilăriei”

Vasile Dale

PE FONDUL ALCOOLULUI: S-a enervat şi a distrus portiera unui autoturism

Vasile Dale

1 mesaj

NELU BUZURA octombrie 29, 2021 at 7:23 pm

Constat că în romania constitutia este pusa la WC ,si legea discriminari și legea șantajului ,NU MAI SUNT VALABILE!!!, nu te obligam să te vaccinezi,dar îti cerem CERTIFICAT VERDE!!!, asta pentru mine personal înseamna ȘANTAJ care se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 5 ani în plus mai este încalcata legea DISCRIMINARI ,în primari nu sunt nici jumatate cu certificate verzi ,dar îti cer la intrare certificatul VERDE !!!, DE CONSTITUTIE ȘI CONVENTIA DE LA OVIEDO NICI POMENEALĂ!!! ÎMI ESTE RUȘINE CĂ TRAIESC ÎN ACEASTĂ TARĂ !!!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.