BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV FOTO FLAGRANT: DSP-ul și POLIȚIA nu știu nimic – Arbidolul și țigările ucrainene se vând ca ”pâinea caldă” la intrare în piața agroalimentară din Sighetu Marmației (ACTUALIZARE)

Au trecut opt zile de la articolul publicat de colegii noștri de la Observator Antena 1 în care se prezenta faptul că la tarabele din Piața Agroalimentară din Sighetu Marmației se vând medicamente produse în afara Uniunii Europene sau SUA. Oficialii DSP Maramureș s-au făcut că ”plouă” și că nu există așa ceva în Maramureș.

Ei bine, cu toate că oficial, nu se vând şi nu se recomandă de către medici, în realitate însă, antiviralele produse în afara Uniunii Europene sau SUA se găsesc la tarabele din aproape toate pieţele. Reporterii noștri au găsit și astăzi de vânzare Arbivir (Arbidol) la o doamnă care statea la intrarea în piața Agroalimentară din Sighetu Marmației. Deşi nu e autorizat, unii specialişti spun că medicamentul ajută în formele uşoare şi medii ale bolii.

Și ca totul să fie ”perfect” pe lângă acest medicament pe care maramureșenii îl cumpără fără nicio problemă, se pot cumpăra și țigări de proveniență Ucraina, Rusia sau Belarus. Prețul este bineînțeles mult, mult mai mic decât în magazine.

Cine și când vor lua măsuri, greu de spus. DSP Maramureș nu discută, poliția nu vede. Rareș Pop, director DSP Maramureș: ”Eu discut despre medicamentele care au autorizaţie de punere pe piaţă. Despre cele care nu au autorizaţie de punere pe piaţă, nu sunt omologate de ANM sau de Comisia Europeană a Medicamentului, nu pot discuta” spunea oficialul la Antena 1.

ACTUALIZARE – IPJ MARAMUREŞ

Azi, 09 noiembrie, polițiștii din Sighetu Marmației au organizat o acțiune în sistem integrat în intervalul orar 10.00-15.00, împreună cu lucrători din cadrul Biroului de Investigare a Criminalității Economice Sighetu Marmației și jandarmi din cadrul I.J.J. Maramureș.

Efectivele au acționat în vederea prevenirii și combaterii comerțului ilicit cu produse accizabile și medicamente de proveniență Ucraineană în piețele agroalimentare din municipiu.

În cadrul acțiunii polițiștii au constatat 9 sancțiuni contravenţionale pentru care s-au aplicat amenzi în valoare totală de 2.370 de lei.

Totodată au fost constatate și două infracțiuni la Legea 86/2006 privind colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea,desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând ca acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Ca măsură complementară s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a 63 de pachete de țigări în valoare totală de 756 de lei.

Acțiunile periodice ale polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO: Drumul dintre Dumbrava și Șatra a fost distrus de camioane de 40 tone pline cu masă lemnoasă. Deși e interzis peste 7,5 tone nimeni nu îi ia la întrebări

Vasile Dale

FOTO: Telenovela cailor declaraţi furaţi. Maramureşeanul spune că i-a cumpărat cu 5.000 de lei

Redactie

INEXPLICABIL CE S-A INTAMPLAT DE INALTAREA DOMNULUI IN ZONA TRAGEDIEI DE LA JIBOU. FOTOGRAFIILE TE LASA FARA CUVINTE (EXCLUSIV)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.