BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

NEGLIJENŢA SE PLĂTEŞTE: Membrii unei familii din Remeţi au ajuns la spital diagnosticaţi cu trichineloză. Au tăiat porcul fără examen trichineloscopic

Deși în mod constant populația este avertizată privind obligativitatea/importanța executării examenului trichineloscopic pentru porcii sacrificați, sunt persoane care ignoră recomandările DSVSA Maramureş.

Din păcate pentru neglijența unora, ajung să plătească/sufere familii întregi. Astfel în urma unei notificări făcute de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Maramureș asupra internării unor persoane cu simptome ce pot fi atribuite trichinelozei, o echipă a Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Maramureș a demarat investigațiile pentru elucidarea cazului. Din păcate suspiciunea celor de la DSP a fost confirmată: în congelatorul familiei din Remeți a fost identificată carne de porc, infestată masiv cu Trichinella Spirallis. Cantitatea de aproximativ 80 kg carne și preparate din carne a fost confiscată, urmând a fi denaturată de către DSVSA.

Ancheta epidemiologică efectuată de instituția noastră a relevat că porcul provenea din județul Bistrița Năsăud, acesta fiind sacrificat și preparat în același județ și transportat ulterior la domiciliul celor în cauză.


„Menționăm că examenul trichineloscopic nu a fost efectuat de cei care au sacrificat porcul”, spun reprezentanţii DSVSA.

Te-ar putea interesa si

LA INTRAREA ÎN TÂRGU LĂPUŞ: Impact între două maşini în zona fabricii Taparo (galerie foto)

Vasile Dale

FOTO/VIDEO CITITORI: Stâlp rupt și o persoană rănită într-un accident rutier produs la Suciu de Jos

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Rambo de SEINI – Sătmărean urmărit cu focuri de armă. A spart barajele și a stat 5 ore ascuns în pădure scăpând de polițiști. A fost reţinut pentru 24 de ore (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult