BREAKING NEWS Eveniment Maramuresul Istoric

NEGLIJENŢA SE PLĂTEŞTE: Membrii unei familii din Remeţi au ajuns la spital diagnosticaţi cu trichineloză. Au tăiat porcul fără examen trichineloscopic

Deși în mod constant populația este avertizată privind obligativitatea/importanța executării examenului trichineloscopic pentru porcii sacrificați, sunt persoane care ignoră recomandările DSVSA Maramureş.

Din păcate pentru neglijența unora, ajung să plătească/sufere familii întregi. Astfel în urma unei notificări făcute de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Maramureș asupra internării unor persoane cu simptome ce pot fi atribuite trichinelozei, o echipă a Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Maramureș a demarat investigațiile pentru elucidarea cazului. Din păcate suspiciunea celor de la DSP a fost confirmată: în congelatorul familiei din Remeți a fost identificată carne de porc, infestată masiv cu Trichinella Spirallis. Cantitatea de aproximativ 80 kg carne și preparate din carne a fost confiscată, urmând a fi denaturată de către DSVSA.

Ancheta epidemiologică efectuată de instituția noastră a relevat că porcul provenea din județul Bistrița Năsăud, acesta fiind sacrificat și preparat în același județ și transportat ulterior la domiciliul celor în cauză.

„Menționăm că examenul trichineloscopic nu a fost efectuat de cei care au sacrificat porcul”, spun reprezentanţii DSVSA.

Te-ar putea interesa

Drumurile expres din Maramureș au alocate cei mai mulți bani cu această destinație din Planul Național de Redresare și Reziliență

Vasile Dale

ILEGALITĂŢI SILVICE ÎN ZONA VASER: Depistat de poliţişti în timp ce transporta ilegal material lemnos

Vasile Dale

TÂLHĂRII LA SIGHET: Arestaţi preventiv, după ce au furat mai multe telefoane mobile

Vasile Dale

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult