Important

DEZBATERI: Despre bullying și cyberbullying cu polițiștii de la Biroul Siguranța Școlară și Compartimentul Prevenire

Peste 100 de elevi de nivel gimnazial și liceal de de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Colegiul Național „Vasile Lucaciu” au avut ocazia să dezbată cu polițiștii două teme de actualitete, Bullying și Cyberbullying.

Aceștia au aflat că, adoptând un comportament de tip bullying, pot comite cel puțin cinci infracțiuni. Au aflat care sunt acestea și cum sunt sancționate. Iar pentru că ei încă sunt minori, au aflat de la ce vârstă răspund penal și care sunt măsurile care se iau față de minorii care comit fapte infracționale sau contravenționale.

Polițiștii le-au vorbit elevilor și despre pericolele din mediul online. Cum se folosesc infractorii de anonimatul pe care mediul online îl asigură, cum pot fi abordați, ce informații sunt personale și este important să nu le divulge necunoscuților din mediul online, cum se pot folosi aceștia de aceste date și care pot fi consecințele.

Pentru ca tinerii să fie în siguranță nu e suficientă o activitate preventivă realizată de polițiști. Este nevoie de implicarea părinților prin o bună monitorizare a tinerilor și o foarte bună comunicare cu aceștia. De asemenea profesorii au un rol important prin faptul că o bună parte din timp tinerii sunt la școală.

Doar prin efort susținut putem contribui la o formare armonioasă a tinerilor noștri.

Te-ar putea interesa si

Pe parcursul celor două zile de referendum, în Maramureş nu au fost înregistrate incidente de natură să perturbe procesul de votare

Vasile Dale

Deputatul Gabriel Zetea lansează un apel pentru stoparea proiectului de închidere a Judecătoriei Dragomirești

Vasile Dale

ACŢIUNI: Prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19 în zonele aglomerate din Maramureş

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.