BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

NEBUNIA CURĂŢENIEI DE PRIMĂVARĂ: Bătrână din Sighet cuprinsă de flăcări. Intervine elicopterul SMURD (actualizare)

Detasamentul Sighet intervine cu un echipaj de stingere ,in zona Lazu Baciului, la un incendiu de vegetatie uscata. In urma incendiului a rezultat o victima, femeie de aproximativ 70 ani, cu arsuri pe toata suprafata corpului.

La locul incidentului se afla un echipaj SAJ. A fost solicitat elicopterul SMURD de la Jibou pentru transportul victimei.

ACTUALIZARE – IPJ Maramureș: Incendiu la Sighetu Marmației

Ieri, 15 martie a.c., la ora 16.00, polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că pe strada Lazul Baciului din municipiu a avut loc un incendiu de vegetație în urma căruia o persoană a suferit arsuri.

În urma deplasării la fața locului, polițiștii au identificat o femeie de 74 de ani din Sighetu Marmației, și au constatat faptul că, în timp ce efectua activități de curățare a vegetației, aceasta a suferit leziuni.

Aceasta a fost transportată la spital de un elicopter SMURD în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

ACTUALIZARE – ISU Maramureș

În ultimele 24 de ore, pe întreg teritoriul județului Maramureș, pompierii militari au intervenit pentru lichidarea a mai multor incendii de vegetație uscată. În total au ars peste 20 de hectare de vegetație. Din păcate, în urma incendiului de vegetație din Sighetu Marmației a rezultat o victimă, cu vârsta de aproximativ 70 de ani si arsuri pe 90% din suprafața corpului. Victima a fost transporată cu ajutorul elicopterului S.M.U.R.D. la Cluj.

Vegetație uscată mistuită de flăcări azi noapte la Groșii Țibleșului

Pe această cale, pompierii maramureșeni le reamintesc cetățenilor importanța respectării măsurilor de prevenire a exitenderii incendiilor de vegetație uscată. Printre cele mai importante măsuri de prevenire amintim:

  • nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt;
  • nu utilizați focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc);
  • supravegheați permanent focul.

Totodată, cetățenii trebuie să știe că în conformitate cu HGR nr. 537/2007, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, reprezintă contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV – Tragedie la Seini: A căzut într-o fosă septică și a murit – ACTUALIZARE

Vasile Dale

Cercetările polițiștilor într-o cauză penală pe linie rutieră au condus la reținerea unui tânăr

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Crima oribilă în Tăuţii de Sus. O fiică şi-a ucis mama, apoi a fugit în pădure (ACTUALIZARE)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.