BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

Galerie foto: Principalul dealer de canabis din Baia Mare a fost săltat de ofițerii antidrog. Două pistoale, 10 kg de canabis, zeci de mii de lei și autoturisme confiscate. Doi băimăreni arestați

În zilele de 21 și 22 martie 2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș împreună cu ofițeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca – Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş au desfăşurat o acțiune pe linia combaterii traficului de droguri, constând în realizarea a două activități de prindere în flagrant, urmate de punerea în executare a două mandate de percheziție în județul Maramureș şi efectuarea a două percheziţii auto.

În urma acestor activități, au fost identificate și ridicate în vederea indisponibilizării cantitatea de peste 10 kilograme de canabis, o cultura indoor pentru cultivarea canabisului, o instalaţie de iluminat și ventilat utilizată la creșterea și întreținerea culturii, un pistol metalic de culoare neagră, calibru 6 mm, suma de 26.865 lei şi un autoturism.

În cauză, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș au dispus măsura reținerii față de 2 inculpați, ulterior față de aceștia fiind dispusă arestarea preventivă de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca – Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, lucrătorilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, al unei echipe canine și al unui criminalist din cadrul I.P.J. Maramureș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Cine sunt suspecții arestați preventiv

NEMETH IULIU NICOLAE: Solutia pe scurt: Inch.pen.nr.13/DL/22.03.2022-În temeiul art. 226 Cod procedură penală şi a art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş în dosarul nr. 46-D/P/2022 şi, în consecinţă: Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 22 martie 2022 şi până în data de 20 aprilie 2022, inclusiv, a inculpatului NEMETH IULIU NICOLAE (..), cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal.Respinge cererea de luare a măsurii arestului la domiciliu formulată de inculpat, prin apărătorul ales. 

MATEI LIVIU FLORENTIN: Solutia pe scurt: Prin încheierea penală nr. 11/DL/21.03.2022 s-a dispus: În temeiul art. 226 Cod procedură penală şi a art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş în dosarul nr. 46-D/P/2022 şi, în consecinţă: Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 21 martie 2022 şi până în data de 19 aprilie 2022, inclusiv, a inculpatului M.L.F., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal. Respinge cererea de luare a măsurii controlului judiciar ori a arestului la domiciliu formulată de inculpat, prin apărătorul din oficiu. 

Te-ar putea interesa si

ÎN DRUM SPRE PETEA: Accident cu o victimă încarcerată. Maşina, cu numere de Maramureş, a intrat într-un panou publicitar (FOTO)

Vasile Dale

Cadavrele unor pacienţi de la azilul groazei din Bărdeşti, deshumate de autorităţi

Redactie

Șoferiță beată la volan, depistată pe str. G. Coşbuc din Baia Sprie

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.