BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: Garda Forestieră și Poliția Maramureș – razii la Vișeu de Sus, Repedea, Ruscova și Poienile de Sub Munte. Vizat a fost și patronașul Buric

Vă prezentam wekendul trecut imagini foto și video în exclusivitate cum un autocamion și o remorcă plină cu lemn rotund de fag era transportată ilegal în zona Valea Fătului din Borșa. Atunci șoferul a abandonat mijlocul de transort și a fugit. Pe masa de lemn transportată nu exista niciun aviz de însoțire. E drept, ar fi apărut unul însă la zeci de minute bune după ce polițiștii au oprit transportul (oare acest lucru nu este cumva și fals în acte oficiale? – doar întrebăm).

Ei bine, după ce a vuit toata presa despre acest caz (ca să ne lăudăm un pic, datorită imaginilor video prezentate în exclusivitate de site-ul nostru) iată că polițiștii maramureșeni și cei de la Garda Forestieră Cluj și-a mișcat ”fizicurile” în zona respectivă și au demarat controalele. Avem și imaginile, video evident.

Ce spune oficial IPJ Maramureș despre acestea

Luni și marți, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, în colaborare cu subunitățile teritoriale și sprijiniți de specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, au executat acțiuni pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale din domeniul silvic.

Astfel, polițiștii au verificat modul respectării normelor referitoare la exploatarea, prelucrarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase de către operatorii economici.

Polițiștii au efectuat 31 de controale, fiind constatate două infracțiuni incriminate de Legea nr. 46 din 2008. De asemenea, au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale prevăzute Legea 171 din 2010 și alte acte normative, în valoare totală de peste 43.000 de lei.

Totodată, s-a dispus confiscarea a 79,596 mc materiale lemnoase, în valoare totală de peste 12.000 de lei.

În final să spunem și că în timp ce erau controale la afacerile celor din ”clanul Buric”, un alt transport ilegal de lemn era depistat de polițiștii de frontieră din Maramureș. Tot la Borșa, evident. De această dată, ”clanul Butenilor” era ”în acțiune”. Toate detaliile despre incident în articolul următor.

CITEȘTE ȘI:

Controale și pe Valea Ruscovei

Ieri, o altă acțiune a fost desfășurată de polițiștii Biroului de Investigare a Criminalității Economice din Sighetu Marmației pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale şi a ilegalităţilor ce se comit în domeniul construcţiilor,  alimentaţiei publice şi turismului.

Polițiștii au verificat 12 operatori economici din comunele Repedea, Ruscova și Poienile de Sub Munte, fiind aplicate patru sancțiuni contravenționale la O.U.G. 28 din 1999, în valoare totală de 4.500 de lei.

La Sighet au fost vizați șoferii

Polițiștii rutieri din Sighetu Marmației au acționat în municipiu pe linie rutieră, în vederea verificării modului în care sunt respectate normele rutiere în vigoare.

Polițiștii rutieri au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.760 de lei. Au fost reținute două permise de conducere pentru neacordarea priorității unui vehicul și depășire neregulamentară, și, totodată, au retras un certificat de înmatriculare.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

A DAT IAMA ÎNTR-O SALĂ DE JOCURI: Bărbat din Sălaj, arestat preventiv după ce a furat 850 de lei din casa de marcat a unei săli de jocuri

Redactie

GALERIE FOTO: Peste 600 de participanți la cea de-a V-a ediție a Conferinței ”Medicină de Urgență AZI”

Vasile Dale

ALCOOLUL ŞI VOLANUL, O COMBINAŢIE PERICULOASĂ: Patru bărbaţi care au condus în stare de ebrietate depistaţi de poliţiştii maramureşeni

Redactie

1 mesaj

ÎNCEPUTUL SFÂRȘITULUI: Boss-ul clanului Buric din Borșa condamnat la închisoare cu executare!!! – Stiri din Maramures februarie 5, 2024 at 9:46 pm

[…] în iulie transportând lemn ilegal a fost confiscat din nou de procurorii din Vișeu de SusEXCLUSIV VIDEO: Garda Forestieră și Poliția Maramureș – razii la Vișeu de Sus, Repedea, R… borsaclanul buricexecutareinchisoaremaramureșstiri baia marestiri maramuresDistribuie0 stirea […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.