BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV: Elev de clasa a VIII-a de la Școala Profesională Nr. 1 Vișeu de Sus lovit cu pumnii și picioarele în curtea unității de învățământ dar și în toaletă (actualizare 5)

Revenim cu informații despre lucrurile grave care se petrec în incinta Școlii Profesionale Nr. 1 din Vișeu de Sus. O unitate de învățământ coordonată prost am spune noi de o doamnă director depășită total de evenimente. În cele ce urmează vă prezentăm o scrisoare primită de la elevul bătut în data de 20 septembrie 2022 în incinta unității de învățământ. Elevul a depus plângere însă nimeni nu a luat nicio măsură.

Poliția Vișeu de Sus NU A FOST SESIZATĂ despre acest incident grav. De ce oare? Oare nu cumva pentru că unitatea de învățământ este păzită (impropriu spus) de un singur agent de securitate? Oare nu cumva toți angajați unității de învățământ ar trebui să știe planul de pază, orarul de pază, numele persoanelor abilitate pentru a efectua paza, ce atribuții are agentul de pază și multe altele? Oare Poliția Națională a efectuat vreun control asupra societății respective?

Patru elevi agresori

”Bună seara. În data de 20 septembrie s-a întâmplat totul, înainte de ora de limba română. La ora 9.50 am ieșit în pauză. Când s-a sunat am luat de doi băieți care mi-au spus să merg cu ei. Mi-au spus să tac dacă nu mă vor lovi. Apoi au mai venit doi. Erau patru. Unul dintre ei este verișorul meu cu care nu mă înțeleg deloc. M-au dus în spatele lemnelor unde nu sunt camere de supraveghere. Mi-au spus că eu aș fi sărit cu cuțitul la ei și mi-au reproșat că eu le-aș fi spus prietenilor mei că unul dintre ei ar fi furat o bicicletă. Eu nu am spus nimic, am tăcut.

Apoi au început să mă lovească cu picioarele. M-au lovit cu pumnii în burtă și iarăși cu picioarele în spate, în cap și în mână. De acolo m-au dus în toaletă. Unul dintre ei a stat în ușă de pază, iar ceilalți trei au fost cu mine înauntru. Acolo au început să îmi pună tot felul de întrebări. Eu nu am răspuns. M-au amenințat că mă bagă cu capul în toaletă și trag apa. Apoi m-au amenințat că mă spânzură cu o sârmă.

De acolo m-au dus din nou în spatele lemnelor. Acolo era și un scaun și au spus că mă leagă cu sârmă de el. Unul dintre ei a spart o sticlă și a spus că îmi dă cu ea în cap. Mi-a tăiat haina cu un ciob de la sticlă. Unul dintre băieți trebuie să spun că nu a dat în mine însă ceilalți l-au pus să îmi lingă adidașii. Eu nu am vrut să facă acest lucru. Era înjositor dar ei au spus că dacă nu îl las o să mă bată.

Se sunase și m-au lăsat să plec. Am ajuns în clasă și am început să plâng și să tremur foarte tare. I-am povestit unei colege ce am pățit și ea a mers și l-a chemat pe domnul diriginte. Cei doi care m-au agresat au fost chemați și au fost întrebați de ce au făcut așa ceva. Dirigintele mi-a spus să scriu o declarație cu ce s-a întâmplat iar aceasta să o dau doamne director.

Ziua următoare nu am mers la școală pentru că m-a durut capul și eram speriat. De cum m-am întors la școală de frică eu nu am mai ieșit din clasă în pauze” ne-a scris elevul agresat.

Noi vom urmări cum s-a rezolvat această agresiune. Mai mult, zilele viitoare vom publica alte aspecte incredibile petrecută la instituția de învățământ din Vișeu de Sus. Vă asigurăm că vor SENZAȚIONALE.

ACTUALIZARE 2: Ce spune directorul unității de învățământ (ora 14.00)

”Legat de incidentul cu copiii a fost un conflict pornit din familie, unul dintre băieții care l-a bătut pe celălalt este verișor. Motivul ar fi fost o bicicletă. Astăzi am aflat și eu. Au fost părinții aici este o anchetă internă. Deci conflictul a fost în data de 20 septembrie. Băiatul de clasa a VIII-a a scris o declarație care a ajuns la mine și i-am dat-o dirigintelui. Acesta a analizat-o. Au fost a doua zi părinții la școală și s-a rezolvat amiabil. Dar chiar acum au fost la mine, și mama și băiatul, mi-a spus că a scris o declarație la Dale. Bun, declarația pe care a trimis-o la Dale că ne-a aratat-o… vai Doamne, că nu mai pot să vorbesc, de dimineață sunt așa sub presiune… ăăă. Deci declarația care a trimis-o la Dale diferă de cea care a data în data de 20 septembrie când o fost incidentul. Declarația este exagerată, no și aici, o să anchetăm și o să vedem. Aici o fost părinții cu copiii, facem anchetă internă și o să vedem în comisia de disciplină. Până acum nu am mai avut incidente, așa s-a potrivit acuma. No acuma ce să fac am ajuns subiect de presă de când sunt director nu am mai avut situații de genul acesta” a declarat telefonic Gabriela Ciolpan, director Școala Profesională Nr. 1 Vișeu de Sus.

ACTUALIZARE 3: Elevul agresat revine cu un email

”Bună ziua. A început o anchetă legată de situația mea. Am dat o declarație în prezența mamei și au fost și ceilalți copii cu părinții. Am scris la dvs în seara respectivă, le-am spus părinților dar nu au văzut ce am scris. În declarația pe care v-am trimis-o în data de 15 octombrie, am exagerat cu luatul din pauză de către copii. Eu m-am dus acolo singur în spatele lemnelor. Declarația din data de 20 septembrie diferă de declarația pe care v-am trimis-o. Îmi pare rău că a apărut în presă, iar pozele care sunt în articol nu sunt trimise de mine și nu apar eu în ele. Nu vreau ca școala să fie luată în ochi răi. Eu doar am vrut să se rezolve problema” a transmis elevul de clasa a VIII-a.

ACTUALIZARE 4

”Ne-am autosesizat după ce am văzut un articol în presă. Am format o echipă și mâine doi colegi vor fi prezenți în școală să analizeze situația și să vedem împreună cu conducerea școlii ce măsuri vor fi luate în zilele care urmează. Mai există o situație și ea va fi studiată mâine. Acolo se face referire la accesul în școală” ne-a declarat telefonic Mihai Pop, inspector școlar general ISJ Maramureș.

ACTUALIZARE 5: Ce spune IPJ Maramureş

În urma apariției în mediul online a articolului de presă intitulat „EXCLUSIV: Elev de clasa a VIII-a de la Școala Profesională Nr.1 lovit cu pumnii și picioarele în curtea unității de învățământ dar și în toaletă (actualizare)”, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș este abilitat să comunice următoarele:

Polițiștii din Vișeu de Sus s-au sesizat din oficiu cu privire la incidentul reclamat, care s-ar fi produs la data de 20 septembrie 2022, în incinta unității de învățământ.

În acest sens, polițiștii efectuează cercetări, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii evenimentului, sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și amenințare.

Foto principal are titlu ilustrativ și nu are legătură cu subiectul acestui articol

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

Un clan din Baia Mare, destructurat de mascaţi şi poliţiştii de la investigaţii economice

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Liceenii de la Șincai au refuzat să intre la ore. Protestul continuă, edilul se pregăteşte de “castaniadă”

Redactie

CÂINELE CAZA I-A DAT DE GOL – Patru tineri descoperiți cu substanțe interzise în Sighetu Marmației (foto)

Vasile Dale

1 mesaj

Alex octombrie 18, 2022 at 1:22 pm

Apoi daca din scoala incep asa nu ma mir ca domneste mafia si violenta acolo, ca ce stiri se aud te doare capul.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.