Important

PREVENIREA VIOLENŢEI ÎN ŞCOLI: Polițiștii în vizită de lucru la școala din Groși

În aceste zile, sfârșit de octombrie și început de noiembrie, mulți dintre români au preluat obiceiurile specifice de Halloween: costume înfricoșătoare, atitudini ostile, gesturi violente! Noi, polițiștii ne bucurăm că cei de la Școala Gimnazială „Gheorghe Lupan” din localitatea Groși au ales ca tocmai în aceste zile să promoveze toleranța și respectul în rândul elevilor. 
Astfel, la invitația școlii, polițiștii Biroului Siguranța Școlară și ai Postului de Poliție Comunal Groși au participat la o activitate de informare și prevenire a violenței în incinta unității de învățământ. Cunoscând rolul și impactul pe care îl are autoritatea publică locală, în oferirea de modele corecte, domnul primar s-a alăturat și dumnealui celor prezenți în curtea școlii. 
Cei peste 50 de elevi prezenți au răspuns solicitărilor lansate de polițiști referitoare la comportamentul și conduita pe care o au în timpul programului școlar, mai ales atunci când sunt provocați de ceilalți. Printre provocări au fost menționate tonul ridicat, injuriile, micile șicane sau chiar împingerile, trasul fetelor de păr și loviturile pe care uneori băieții le folosesc pentru a intimida sau pentru a-și „pedepsi” colegii. Am descoperit împreună că „vorba dulce mult aduce”, că înjurăturile nu fac decât să stimuleze conflictele, iar fetele pot fi impresionate nu prin lovituri sau trase de păr, ci prin mângâieri sau gesturi cavalerești. De asemenea, unora le place să fie apelați prin porecle, în timp ce, dacă acestea scot în evidență aspecte negative ar fi bine să nu fie folosite, ca modalitate de adresare civilizată. 
La sfârșit, am concluzionat că e firesc să-ți folosești calitățile pentru obținerea de aprecieri sau rezultate pozitive și niciodată nu e firesc ca modul nostru de acțiune să lezeze sau să aducă atingere drepturilor celorlalți.
 A fost o zi minunată de toamnă, în care curtea școlii a părut neîncăpătoare, iar cei prezenți au înțeles că violența nu este o cale spre reușită, ci dimpotrivă o metodă sigură de a-ți prejudicia viitorul.

Te-ar putea interesa si

SFATURI UTILE: Cum ne protejăm de fulgere pe munte!?

Redactie

In Borsa se promoveaza si Sportul nu doar Scandalurile si Bataile din zona in ultima perioada

Vasile Dale

TABĂRA EDUCAȚIONALĂ „PUNTE”: O experiență împărtășită elevilor din Republica Moldova

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.