BREAKING NEWSRecomandateTara Lapusului

EXCLUSIV VIDEO: Garda Forestieră și polițiștii au găsit sute de cioate nemarcate în pădurile din zona Șatra Pintii!!! Versanți întregi defrișați, fără a se pune nimic în schimb!

La început de luna martie 2023 v-am prezentat imagini cu bușteni tăiați (legal se pare) și trași la marginea drumului comunal recent reabilitat și distrus de camioane cu tonaj mult, mult peste limita maximă admisă. Atunci trăgeam un semnal de alarmă pentru că în zona respectivă nu exista nicio plăcuță măcar care să anunțe faptul că acolo este rampă de depozitare. Ei bine, după publicarea articolului, interesant a apărut și plăcuța respectivă!!!

Am mai spune multe despre acest subiect, însă ne rezumăm la atât… deocamdată. Așadar să revenim. În zona respectivă au fost în control polițiștii din cadrul Biroului Delicte Silvice, însoțiți de pădurarii ocolului silvic, dar și de comisării Gărzii Forestiere Cluj.

În zona respectivă au fost găsite nereguli. Dăm și câteva exemple care au fost descoperite miercuri (15 martie 2023). Conform surselor noastre la verificare polițiștii au găsit aproximativ 300 de arbori (rășinoase) și aproximativ 700 arbori (fag lemn de foc) care nu prezentau marcaj. Verificările în pădurile din zona muntelui Șatra Pintii vor continua și cine știe ce surprize vor mai fi scoase la iveală!

Mai jos vă prezentăm imagini foto și video surprinse în acest weekend: versanți întregi rași de pe suprafața pământului. Poate legal. Dar în loc nu s-a pus nimic! Absolut nimic. Terenul nici măcar nu s-a curățat. Așa știm să ne batem joc de avuția națională! Direcția Silvică Maramureș ce spune? Are o reacție totuși? În halul ăsta se face silvicultură?

În scurt timp revenim cu imagini video

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

Actiune in derulare a SPJ Salvamont Maramures în zona Creasta Cocosului. O turistă rănită, s-a cerut elicopterul SMURD – ACTUALIZARE

Vasile Dale

PREVENIRE: Polițiștii locali din Baia Mare dau sfaturi pe lângă containerele de gunoi. Se vandalizează containerele pentru PET-uri

Vasile Dale

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din PE: „PPE a fost întotdeauna partidul fermierilor! Trebuie să ne și manifestăm ca atare în așa fel încât acest semnal să fie receptat în spațiul public și fermierii noștri să aibă parte de sprijinul pe care îl merită!”

Vasile Dale

3 mesaje

Lex martie 20, 2023 at 8:08 am

Acolo se tai fagii aia imensi pe hectare intregi. E o zona izolata si face cine ce vrea. Romsilva vrea s afaca profit, nu le pasa de viitor. sau de mediu.

Raspunde
dan martie 20, 2023 at 9:49 am

Padurarii, care se presupune ca monitorizeaza zilnic zonele, nu au nimic de sesizat? Dispar arbori peste noapte? Este o cirdasie imensa. Pina la acest control nu a vazut nici un ochi de om ca dispar hectare de padure? Padurarii nu vad? Utilajele care lucreaza in teren nu sint minuscule. Nu se vad cu ochiul liber?E aberant, Kafca nu a murit,
mai scrie.

Raspunde
Lex martie 21, 2023 at 11:00 am

Nu dispare nimic fara stirea unor autoritati stai linistit. Fiecare isi primeste partea. Defrisarile de pe Satra se vad de la zeci de km si din satelit.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.