Important

A X-a ediție a Târgului ”Bun de Maramureș” va avea loc de Sfinții Constantin și Elena, în 20-21 mai

Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș și Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș, organizează cea de-a X-a ediție a Târgului ”Bun de Maramureș”. Evenimentul se va desfășura în perioada 20 – 21 mai 2023, între orele 12:00 – 18:00, în curtea Palatului Administrativ din Baia Mare (strada Gheorghe Șincai, numărul 46).

Meșterii populari vor expune cele mai frumoase cămeși, zadii, gătii, mânecări, opinci, straițe, zgărdane, brățări. Tot aici veți găsi obiectele de decor, măști arhaice, calendarele realizate din lemn, adevărate bijuterii din lut și ceramică, precum și obiecte de uz casnic, toate purtând simboluri străvechi cum ar fi sita vieții, soarele, funia, dinții de lup sau crucea.

Producătorii tradiționali prezenți la Târgul ”Bun de Maramureș” vă vor oferi atât spre vânzare cât și spre degustare zacuscă, murături, dulcețuri, piure de castane, limonadă, siropuri și, nu în ultimul rând, leacuri din natură. Toți cei care vor vizita târgul se pot îndulci la standurile cu prăjituri, precum și la cele cu miere și produse apicole. Parfumul de lavandă este deja o notă specifică evenimentului și este asigurat de producătorii de uleiuri esențiale și de produse cosmetice naturiste.



Surpriza acestei ediții aniversare este Tombola ”Bun de Maramureș”, care va avea trei premii constând în produse oferite de meșterii populari și producătorii tradiționali participanți la târg. Astfel, celor cărora vor achiziționa produse în valoare de minim 50 de lei / comerciant, li se vor oferi bilete pentru tombolă, de către meșteri și producători. Regulamentul de participare la tombolă va putea fi consultat atât la standuri cât și lângă urnă. Urna va fi amplasată în incinta Consiliului Județean Maramureș, corpul C, sub stricta supraveghere a gardianului de serviciu. Deschiderea tombolei va avea loc sâmbătă 20 mai 2023, ora 12:00 și se va închide duminică, 21 mai ora 16:00, urmând ca extragerea să aibă loc la ora 16:15, în cadrul târgului.

Responsabili pentru voia bună și atmosfera de sărbătoare a evenimentului vor fi elevii claselor de canto și instrumente de la Școala Populară de Artă din cadrul Centrului Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș, precum și ansamblurile folclorice din județ, ”Vasile Lucaciu” din Șișești și ”Măgura” din Cernești, care vor oferi momente artistice de neuitat, în ambele zile ale Târgului ”Bun de Maramureș”, începând cu orele 14:00.

Te-ar putea interesa si

EVENIMENT ÎN Baia Mare: Concert Doru Todoruț

Vasile Dale

ZIUA POLIȚIEI ROMÂNE: 1.500 de copii au venit să sărbătorească alături de polițiștii din Sighetu Marmației (foto)

Vasile Dale

FOTO: O NOUĂ CAMPANIE DE CERCETĂRI ARHEOLOGICE LA FORTIFICAȚIA DACICĂ DE LA OARȚA DE SUS – MĂGURA

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult