BREAKING NEWSEvenimentNationalRecomandate

Au fost predați din Maramureș pe bază de proces-verbal. 3 persoane reținute de DIICOT în scandalul Azilelor Groazei. Majoritatea beneficiarilor erau de la DGASPC Maramureș și Covasna (foto)

Informații noi și documente exclusive în cazul scandalului ”Azilelor Groazei” descoperite în județul Mureș! Vă prezentăm un document prin care opt persoane cu dizabilități au fost predate pe bază de proces-verbal din Maramureș centrului de la Tg Mureș. Mai ceva ca atunci când vinzi animalele în târg. Procesul-verbal este semnat de șeful centrului din Maramureș situat pe strada Bujuroului nr. 1.

Sursele noastre din interiorul DGSASPC Maramureș spun că în decurs de 20 de ani, în Maramureș au decedat 3 persoane ce erau îngrijite în Maramureș. Odată cu externalizarea serviciilor spre firma din Tg Mureș și odată ce beneficiarii din Maramureș au ajuns în Tg Mureș, în 6 luni au decedat 3 beneficiari!!! De ce oare? Este doar o întrebare la care foștii directori ai DGASPC Maramureș ar trebui să răspundă public în fața opiniei publice din Maramureș.

Faptul că și-au dat demisiile nu ne ”încălzește” cu absolut nimic. Oare cei de la DIICOT au cercetat decesul celor 3 beneficiari din Maramureș care și-au găsit sfârșitul în ”azilele grozei” din Mureș?

Ce spune DIICOT

La data de 28 iulie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de persoane.

Din cercetări a reieșit că, în anul 2020, bănuiții ar fi constituit un grup infracțional, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de persoane, urmărind astfel obținerea unor foloase patrimoniale de pe urma exploatării unor victime, persoane vârstnice ori cu dizabilități, prin încasarea, sub paravanul unei asociații, a sumelor de bani provenite de la DGASPC ori de la aparținători.

Banii destinați îngrijirii persoanelor vătămate ar fi fost folosiți cu preponderență în beneficiul membrilor grupării.

Persoanele vârstnice ori cu dizabilități, internate în locațiile gestionate de asociație, ar fi fost supuse unor tratamente inumane și degradante, prin exercitarea unor acte de agresiune fizică și psihică, privare de libertate, neadministrarea tratamentului medical adecvat, lipsa îngrijirii și asigurarea igienei.

La data de 27 iulie a.c., au fost identificate cinci persoane vătămate, toate cu dizabilități, aflate în subsolul unei clădiri aparținând asociației, cazate în condiții improprii, printre materiale de construcții, cu saltele așezate direct pe podea.

În aceeași clădire, într-o încăpere de aproximativ 3 metri pătrați, au fost identificate alte două victime, în stare avansată de degradare fizică și în imposibilitatea de a comunica.

Până la acest moment, au fost identificate 56 de persoane, cazate în spațiile asociației, majoritatea aflate în evidența DGASPC Maramureș și Covasna.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu Mureș au dispus reținerea a trei persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de persoane.

În cursul acestei zilei, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș, cu propunerea de arestare preventivă a bănuiților, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: Cine sunt cei doi ”patronaşi” arestaţi preventiv pentru trafic respectiv cumpărare de influenţă

Redactie

EVENIMENTE RUTIERE: Copii accidentaţi în Groși și Dragomirești. Bărbaţi băuţi depistaţi la volan

Redactie

ACCIDENT LA BERINŢA: S-a urcat băut la volan şi a aterizat cu maşina în câmp

Redactie

5 mesaje

Liliana iulie 29, 2023 at 2:16 pm

Județul Tg. Mureș? Vasilica, imi place să cred că este de vina graba!

Raspunde
MĂRTURII INCENDIARE din interiorul DGASPC Maramureș: Trei morți în 6 luni de la transferul din Maramureș în Azilul Groazei din Tg. Mureș. Cauza morții, nimeni nu știe pentru că nu s-a făcut necropsia. – Stiri din Maramures iulie 30, 2023 at 11:08 pm

[…] Au fost predați din Maramureș pe bază de proces-verbal. 3 persoane reținute de DIICOT în scanda… azilul groazei mureșbaia maredecesediicotmaramureșparchetstiri baia marestiri maramuresDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde
MĂRTURII INCENDIARE din interiorul DGASPC Maramureș: Trei morți în 6 luni de la transferul din Maramureș în Azilul Groazei din Tg. Mureș. Cauza morții? Nu s-au făcut necropsii – Stiri din Maramures iulie 30, 2023 at 11:12 pm

[…] Au fost predați din Maramureș pe bază de proces-verbal. 3 persoane reținute de DIICOT în scanda… azilul groazei mureșbaia maredecesediicotmaramureșparchetstiri baia marestiri maramuresDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde
MĂRTURII INCENDIARE din interiorul DGASPC Maramureș: Trei morți în 6 luni de la transferul din Maramureș în Azilul Groazei din Tg. Mureș. Cauza morții? Nu s-au făcut necropsii (audio) – Stiri din Maramures iulie 30, 2023 at 11:25 pm

[…] Au fost predați din Maramureș pe bază de proces-verbal. 3 persoane reținute de DIICOT în scanda… azilul groazei mureșbaia maredecesediicotmaramureșparchetstiri baia marestiri maramuresDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde
EXCLUSIV: AU ACȚIONAT CU PREMEDITARE! Au ales tineri care nu puteau comunica sau erau țintuiți la pat și i-au transferat în ”azilele groazei” din Mureș – Stiri din Maramures august 1, 2023 at 12:39 pm

[…] sunt tinerii care au murit în Azilul Groazei din Mureș! DGASPC Maramureș a ascuns moartea lor!!!Au fost predați din Maramureș pe bază de proces-verbal. 3 persoane reținute de DIICOT în scanda… centre baia maredecesemaramureșstiri baia marestiri maramuresvișeu de susDistribuie0 stirea […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.