BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIVITATE: Cine se ascunde în spatele unui așa-zis preot italian care administrează un centru ilegal din Baia Mare. A făcut pușcărie în Italia și s-a născut în Elveția, având alt nume – ACTUALIZARE

Vineri după-amiază v-am prezentat informații despre un centru care funcționa ilegal pe strada Splaiul Republicii din Baia Mare. Acolo, autoritățile au descoperit patru femei care erau găzduite. Culmea este faptul că doar una dintre acestea a fost luată și plasată într-un centru acreditat. Asta, deși respectiva fundație funcționa fără niciun aviz sau act emis de autoritățile române, deci funcționa ilegal – spun autoritățile.

Pe pagina de facebook a asociației, administratorul a publicat fotografii în care el apare alături de trei tinere, în fața unei cruci.

sursa foto: facebook.com/fotografie publicată în 05.08.2023

Trecutul dubios al administratorului italian

Pe pagina de socializare cetățeanul italian se numește ”Fratele Rino”, ”Januarius Senatoris” sau ”Gennaro Senatore”, iar sediul asociației caritabile pe care o conduce este situată în Baia Mare, pe strada Splaiul Republicii.

www.vasiledale.ro alături de jurnaliști din Italia (cărora le mulțumim pentru sprijinul acordat în această documentare) am încercat să aflăm detalii despre cine este de fapt ”fratele Rino”. Individul are 53 de ani și s-a născut în Aarau – Elveția în 24 august 1969. Îl chema Michel Upmann. Din Elveția a ajuns în Italia, unde a fost bucătar, apoi cârciumar.

2007 – condamnat la 3 ani de pușcărie cu suspendare

În anul 2007, pe vremea când era cârciumar, din cauza numeroaselor sancțiuni aplicate de autoritățile italiene barului unde muncea, individul ar fi trecut la amenințări la adresa primarului din vremea respectivă, Sergio Cofferati. Amenințările erau trimise prin intermediul unor scrisori. La momentul respectiv, presa italiană scria despre Gennaro Senatore (Michel Upmann) că în imaginația sa ar fi jurnalist, editor, reporter de război, soldat în misiuni din Irak, Somalia, Libia, angajat al serviciilor secrete, politician, celebru bucătar, terorist sau incendiator. ”Multe, prea multe vieți într-una pentru un om cu o mie de chipuri. Povestea incredibilă a lui Gennaro Rino Senatore, un elvețian din Aarau, ne rezervă multe, multe surprize”, scrie presa italiană în 2014, când un alt scandal a izbucnit în Italia, scandal care l-a avut ca protagonist pe același italian/elvețian.

Jurnaliștii spun că în 2007 ar fi trimis scrisori de amenințare primarului de atunci Sergio Cofferati dar și altor politicieni ai Partidului Democrat, în care i-ar fi amenințat că le va incendiat mașinile. Același individ a fost dovedit de carabinieri că trimitea scrisori de amenințare către redacțiile unor ziare în care anunța atacuri teroriste imediate. Tot el ar fi sunat la 112 și a spus: ”O bombă este pe cale să explodeze în Piața 20 Septembrie unde urmau să protesteze sindicaliștii italieni”. La momentul respectiv, carabinierii i-au percheziționat domiciliul și acolo au găsit diplome false, distincții false emise de Ministerul Apărării din Italia, scrisori de mulțumire către el pentru misiunile de război în care ar fi participat. ”Mi-a spus că în computerul lui se găseau urme ale unei împletituri cu serviciile secrete, un așa-zis plan de dispariție, planul unei lovituri de stat puse la cale de Vatican și Francmasonerie”, declara unul dintre martorii audiați de carabinieri.

2014 – Închis pentru înșelăciune și fals

În lunile martie-aprilie 2014 în presa italiană izbucnește un scandal uriaș. Un scandal care îl avea în prim-plan pe același Gennaro Senatore, alias Michel Upmann. Avea 44 de ani la momentul respectiv. Atunci jurnaliștii reiau pe larg și detaliile despre ”aventurile” acestuia din 2007.

Jurnaliștii italieni spun că ”Gennaro Senatore, arestat în 2007 pentru apeluri false și trimiterea de scrisori de amenințare către Sergio Cofferati, a fost adus în închisoare. Senatore a fost cercetat recent pentru înșelăciune și fals pentru povestea în care el se prefăcea că este Michel Upmann, preot superior al Operei San Michele Arcangelo, o congregatie despre care pretindea că este recunoscută de Vatican”. A fost arestat și s-a revocat suspendarea primei pedepse. Organizația respectivă funcționa din 2012 la Bologna și ”acționează fără nicio recunoaștere a Bisericii Catolice” avertiza chiar Giovanni Silvagni, vicarul Arhiepiscopiei din Bologna. ”Calea noastră aparține exclusiv Sfântului Scaun și nu ordinului eparhial” susținea Gennaro Senatore, alias Michel Upmann.

Jurnaliștii mai scriu că Senatore făcea cununii, botezuri, făcea exorcizări web fără a avea acest drept. ”Și-a schimbat numele, dar tot el este: Gennaro Senatore, fost bucătar, fost cârciumar și multe altele. Acum conduce o așezare de preoți falși” scriu jurnaliștii italieni în 27 martie 2014.

”Fostul cârciumar s-a apropiat de credință și a fost hirotonit într-o mănăstire din San Giovanni Valdarno de așa-zisul cardinal englez David Bell (excomunicat de Vatican în 2012), fondator al Societății Romano-Catolice a Papei Leon al XIII-lea. O congregație nerecunoscută de Vatican”, este un alt articol publicat în presa italiană.

De cinci ani în Baia Mare, nimeni nu l-a verificat pe individ? SRI? DIICOT? Poliția?

Bărbatul este în România, în Baia Mare de aproximativ 5 ani. În tot acest timp a pozat pe rețelele de socializare într-un preot salvator al tinerilor cu dizabilități, un salvator al femeilor consumatoare de droguri sau abuzate. Nicio instituție a statului român nu i-a cercetat oare trecutul? Serviciul Român de Informații? Procurorii de la Crimă Organizată sau Antimafia? Se pare că nu. Noi avem înregistrate mărturii din interiorul așa-zisei asociații caritabile care funcționează ilegal. Le vom prezenta bineînțeles, la momentul potrivit, cu protejarea audio/video a celor care fac mărturii.

Dar să revenim. O femeie a cerut ajutor din centrul respectiv și așa au mers la fața locului toate autoritățile. Doar că de vineri și până astăzi doar femeia care a cerut ajutorul a fost luată de acolo și repartizată într-un centru autorizat. Celelalte trei femei se pare că ar fi în același centru și la această oră.

Ar folosi numele DGASPC Maramureș, deși nu are contract cu această instituție

Trebuie să precizăm și faptul că până acum NU A EXISTAT NICIO PLÂNGERE penală pe numele bărbatului care administrează centrul ilegal din Baia Mare. Dar oare cum se poate ca sigla și numele DGASPC Maramureș să fie imprimate pe tricourile pe care le arată individul pe rețelele de socializare atâta timp cât nu are niciun contract cu DGASPC Maramureș. Din interior am aflat că totul ar fi doar un paravan pentru a putea atrage donații sau fonduri din partea binevoitorilor. De altfel, același administrator are și un magazin de haine second-hand în Centrul Vechi al Băii Mari unde comercializează o parte din donațiile primite.

ACTUALIZARE – CE SPUN AUTORITĂŢILE DIN MARAMUREŞ

În data de 4 august ac., sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Maramureș a fost organizată o acțiune de verificare  a legalității funcționării unui centru rezidențial, într-o locație din municipiul Baia Mare, la care au participat mai multe instituții cu atribuții în domeniu.

În urma verificărilor în baza de date a Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, s-a constatat faptul că asociația funcționează fără să dețină certificat de acreditare, iar serviciul social nu este licențiat. În consecință, AJPIS Maramureș a dispus remedierea celor două nereguli până la data de 04.09.2023, respectiv 02.10.2023. Echipa de inspectori a aplicat două sancțiuni contravenționale cu amendă în acest sens.

La momentul vizitei,  în respectiva casă erau cazate patru femei cu vârstele cuprinse între 19 și 36 ani. Două dintre femei sunt angajate la magazinul social deținut de asociație. În timpul controlului, una dintre cele 4 femei aflate în casa asociației  a declarat în scris că dorește să plece, iar celelalte trei femei au declarat verbal că vor să rămână, cele trei fiind tinere adulte asupra cărora nu este instituită nicio măsură de protecție socială. Echipa de inspectori a solicitat ajutorul Direcției de Asistență Socială Baia Mare pentru relocarea tinerei care a solicitat acest lucru, la un centru de tranzit.

În urma controlului efectuat, fiecare instituție a dispus măsuri conform competențelor, iar Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș, prin Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a întocmit un dosar penal în care se desfășoară cercetări sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Maramureș a aplicat trei avertismente, pentru funcționarea fără autorizație de securitate la incendiu, număr insuficient de mijloace tehnice de primă intervenție, neafișarea planurilor de evacuare în spațiile destinate cazării.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

O revoluție în designul casei

Vasile Dale

TRAGEDIE. Tânăr militar la o unitate din Baia Mare găsit mort în împrejurări stranii

Vasile Dale

EXCLUSIV: IPJ Maramureș are și al doilea adjunct al inspectorului șef pe linie de ordine publică. Vezi cine este

Redactie

1 mesaj

EXCLUSIVITATE: De noaptea minții – Chiar POLIȚIA MUNICIPIULUI BAIA MARE trimitea persoane în centrul ILEGAL din Baia Mare!!! Răspunde cineva? – Stiri din Maramures august 7, 2023 at 11:32 pm

[…] EXCLUSIVITATE: Cine se ascunde în spatele unui așa-zis preot italian care administrează un centru… baia mareilegalmaramureșpersoanepolitiepreot falsscandalstiri baia marestiri maramuresDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.