BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV – AVEM FILMUL OFICIAL AL DISPARIȚIEI: ”Mănușă albă” nu va fi cercetat pentru viol pentru că legea intră în vigoare doar la 1 ianuarie 2024

În cele ce urmează www.vasiledale.ro vă prezintă filmul OFICIAL al dispariției minorei de 13 ani din Sighetu Marmației. Oficial procurorii spun că suspectul este cercetat pentru infracțiunea de lipsire de libertate și act sexual cu un minor.

Bărbatul în vârstă de 34 de ani, ”Mănușă Albă” nu va fi cercetat pentru viol pentru că legea conform căreia actul sexual cu un minor ce are sub 16 ani (diferență de vârstă mai mare de 5 ani) intră în vigoare doar în 1 ianuarie 2024!!!

Aceeași anchetă a scos la iveală și faptul că suspectul nu se cunoștea cu minora, că nu au existat poze compromițătoare în telefonul autorului cu care ar fi putut să o șantajeze cu minora și că ”Mănușă albă” ar putea primi între 5 și 12 ani de închisoare pentru că victima nu a împlinit 14 ani în momentul comiterii actului sexual, fie el și consimțit.

Să mai spunem și că joi, 23 noiembrie 2023, la Tribunalul Maramureș se va judeca contestația depusă de inculpat cu privire la măsura arestării preventive.

Filmul anchetei prezentat oficial de procurori

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei a fost înregistrat, la 07 noiembrie 2023, un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1 şi alin. 3 lit. b C.pen., constând în aceea că, la 07.11.2023, în jurul orei 10.00-12.00, minora M.S.M, în vârstă de 13 ani, a plecat voluntar de la adresa de domiciliu şi nu s-a mai întors acasă.

În cauză s-au desfăşurat activităţi investigative deosebit de complexe în vederea recuperării imediate a minorei care au avut ca urmare localizarea persoanei vătămate la data de 13 noiembrie 2023, aceasta fiind găsită într-o locuinţă dezafectată de pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei.

Prin ordonanţa din 13 noiembrie 2023, s-a dispus extinderea urmăririi penale, in rem, cu privire la infracţiunea de act sexual cu un minor, prev. de art. 220 alin. 2 şi alin. 5 lit. e C.pen. 

Prin ordonanţele din 13 noiembrie 2023, s-a dispus continuarea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul R.L.L. cu privire la infracţiunea de act sexual cu un minor în formă continuată, prev. de art. 220 alin. 2 şi alin. 5 lit. e Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, reţinându-se că inculpatul R.L.L., în vârstă de 34 de ani, a întreţinut raporturi sexuale consimţite cu persoana vătămată, minora M.S.M. în vârstă de 13 ani, în locuinţa acestuia, în mod repetat, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, în perioada 07.11.2023-13.11.2023.

 Din cercetări a rezultat că inculpatul nu cunoştea persoana vătămată anterior plecării acesteia de la domiciliu. Inculpatul a întâlnit-o întâmplător pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei, în ziua plecării voluntare a acesteia de la domiciliu, iar persoana vătămată a fost de acord să-l însoţească la domiciliul acestuia.

 Totodată, precizăm că nu există date că persoana vătămată ar fi fost şantajată de către inculpat cu poze compromiţătoare transmise prin intermediul reţelelor de socializare. 

Potrivit art. 220 alin. 2 şi alin. 5 lit. e) Cod Penal constituie infracţiunea de act sexual cu un minor raportul sexual, actual sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor care nu a împlinit vârsta de 14 ani, dacă făptuitorul a împlinit vârsta de 18 ani şi se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Sighetu Marmaţiei, începând cu 13 noiembrie 2023, ulterior audierii în prezenţa apărătorului desemnat din oficiu.  

Prin referatul din 14 noiembrie 2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului R.L.L., pentru 30 de zile, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sighetu Marmaţiei a admis propunerea formulată de procuror şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului R.L.L.

Menţionăm că prevederile art. 218¹ Cod penal privind violul săvârşit asupra unui minor care nu a împlinit 16 ani, de către un major, vor fi în vigoare începând cu 01 ianuarie 2024 conform art. I pct. 9 din Legea nr. 217/2023.

Precizăm că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a principiului prezumţiei de nevinovăţie, conform art. 1 şi art. 4 Cod procedură penală.Urmărirea penală se desfăşoară în vederea aflării adevărului cu privire la faptele şi împrejurările cauzei, precum şi cu privire la persoana suspectului sau inculpatului, cu respectarea dreptului la apărare.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO / IMAGINI DURE: Bogdan Marișca și Sebastian Itu s-au lovit cu mașina de copaci la Raliul Maramureșului. Copilotul a fost rănit – ACTUALIZARE 3

Vasile Dale

PAGUBE: Electrica a lucrat non-stop pentru realimentarea cu energie a gospodăriilor din 25 localități maramureșene

Vasile Dale

EXCLUSIV: SURSE – Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Baia Mare DECLARATĂ FOCAR COVID

Redactie

1 mesaj

dan noiembrie 22, 2023 at 1:46 pm

Daca legea intra din 01.01.2024, cum este incadrata relatia intre un major si un minor? Ca o intelegere? Ca un viol? Se pune de o viitoare nunta?
Se pune de o inchisoare pentru binefacator?
FAMILIA FETEI SI FATA TREBUIE TRATATE LA COMUN, PSIHIC.
CUM AU CRESCUT-O, ASA O AU SI O VOR AVEA PINA CIND VA PLECA DE ACASA DEFINITIV, PE MELEAGURI DE VIS.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.