BREAKING NEWSRecomandateTara Lapusului

PERCHEZIŢII LA SUCIU DE SUS: O minoră din 14 ani, violată, sechestrată şi drogată de trei tineri

La data de 9 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului de Investigații Criminale din Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în județul Maramureș, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de viol, complicitate la viol, lipsire de liberate în mod ilegal, efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Din cercetări a reieșit că, în luna iulie 2022, bănuiții, prin inducere în eroare, ar fi determinat o persoană vătămată minoră, în vârstă de 14 ani, să urce în autoturismul în care se aflau, iar, pe traseu, unul dintre bănuiții majori ar fi întreținut cu aceasta, prin violență, un raport sexual. Ulterior, celălalt bănuit major ar fi determinat persoana vătămată, prin amenințare, să consume substanțe cu efect psihoactiv.

Cercetările efectuate au mai relevat că, în timpul deplasării cu autoturismul, aceeași persoană cercetată ar fi consumat și oferit spre consum, substanțe psihoactive, celorlalte două.

În același context, în urma depistării în trafic și fiind testat cu aparatul din dotare, referitor la conducătorul autoturismului, un bărbat, de 27 de ani, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate bancnote și plicuri tip zip-lock ce conțineau urme de substanță susceptibile a produce efecte psihoactive.

Cele trei persoane vizate au fost conduse la audieri, iar, la data de 9 ianuarie a.c., procurorul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, a doi dintre tineri, de 21 și 27 de ani și plasarea sub control judiciar, pentru 60 de zile, față de tânărul de 18 ani.

În cursul acestei zile, față de persoanele reținute, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune au participat polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și polițiști din cadrul Poliției orașului Târgu Lăpuș, Secției 7 Poliție Rurală Suciu de Sus și Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.

Ce spune instanța

HERMAN RAUL VLĂDUŢInculpat
BURULEA DARIUS GABRIELInculpat

Solutia pe scurt: În baza art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, art. 202 alin. 1 ?i 3 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul pe le lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud în dosarul de urmărire penală nr. 138/D/P/2022, ca fiind întemeiată şi, pe cale de consecință:

1. Dispune arestarea preventivă a inculpatului H.R.V., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prev. de art. 336 alin. 2 Cod penal; efectuarea fără drept a oricăror operaţiuni cu substanţe susceptibile a produce efecte psihoactive, faptă prev. de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (2 acte materiale); complicitate la viol, faptă prev. de art. 48 Cod penal raportat la art. 218 alin. 1 şi 3 lit. c şi f Cod penal şi lipsirea de libertate în mod ilegal, faptă prev. de art. 205 alin. 1 şi 3 lit. b Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, pe o durată 30 de zile, începând cu data de 10.01.2024 ?i până la data de 08.02.2024, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul H.R.Vl.

2. Dispune arestarea preventivă a inculpatului B.D.G., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de viol, faptă prev. de art. 218 alin. 1 şi 3 lit. c şi f Cod penal, pe o durată 30 de zile, începând cu data de 10.01.2024 ?i până la data de 08.02.2024, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul B.D.G.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpaţii şi de la comunicare cu procurorul. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi, 10.01.2024, ora 16.30.

Te-ar putea interesa si

AU IEȘIT ÎN STRADĂ: Protest pentru drepturile grefierilor la Palatul de Justiție din Baia Mare

Vasile Dale

FOTO / VIDEO EXCLUSIV: DN18 în pasul Gutâi a fost blocat după ce un copac a căzut pe șosea sub greutatea zăpezii

Redactie

EXCLUSIV FOTO: Calul unui localnic din Coltău a fost ucis cu brutalitate în grădina gospodăriei de persoane necunoscute (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

2 mesaje

ASB ianuarie 11, 2024 at 3:02 am

Din 14 ani? Unde-i asta?

Raspunde
dan ianuarie 11, 2024 at 9:41 am

Iertare, daca la 14 ani a urcat intr-o masina cu necunoscuti, era CURVA si parcurgea drumul specific acestei specii.
Nu o compatimiti, tot in parcari va ajunge. Ce se naste din pisica tot soareci maninca sau cauta.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.