Important

125 DE MILIOANE DE EURO PENTRU REABILITAREA DRUMURILOR JUDEȚENE. DJ 185 OCNA ȘUGATAG – HĂRNICEȘTI ESTE PRIMUL TRONSON CARE INTRĂ ÎN REABILITARE


Pentru proiectul Mara-Nord, prin care reabilităm peste 120 de kilometri de drum județean de la nivelul județului Maramureș, a fost aprobată finanțarea în luna decembrie 2023.
Primul tronson de drum, din cele 8 cuprinse în proiect, care va intra în reabilitare este DJ 185 Ocna Șugatag – Hărnicești, pentru care a fost finalizată proiectarea, iar începând cu luna martie vom da startul lucrărilor de execuție în teren.
Reabilitarea pe DJ 185 Ocna Șugatag – Hărnicești va fi finalizată în aproximativ 8 luni.
În luna aprilie 2024 va intra în reabilitare și DJ 109F Ocna Șugatag – Ferești, urmând ca pe parcursul acestui an să finalizăm contractarea, respectiv licitațiile publice pentru proiectare și execuție pe fiecare tronson de drum cuprins în proiectul Mara-Nord.
Cele 8 tronsoane de drum cuprinse în proiectul Mara-Nord, în valoare de 125 milioane de euro, sunt: DJ 109F Rogoz – Lăpuș – Băiuț – Cavnic; DJ 109F Ocna Șugatag – Ferești; DJ 185 Ocna Șugatag – Hărnicești; DJ 186 Vadu Izei – Bârsana; DJ 186B Ferești – Călinești – Budești; DJ 188 Bogdan Vodă – Vișeu de Jos; DJ 171 limită Bistrița-Năsăud – Suciu – Rogoz; DJ 171A Suciu de Sus – Groșii Țibleșului.
Apelez la răbdarea și la înțelegerea maramureșenilor în perioada următoare, pentru tot deranjul care va fi cauzat odată cu începerea lucrărilor, însă aceste proiecte de reabilitare și modernizare a drumurilor județene sunt extrem de importante pentru creșterea siguranței rutiere a participanților la trafic și pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din Maramureș.
Finanțarea reabilitării acestor drumuri județene este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – POR.

Te-ar putea interesa si

EXPOZIŢIE NUMISMATICĂ LA MUZEUL DE ISTORIE: Tezaurul de denari romani de la Berchezoaia

Redactie

Cazinoul The Star va plăti un jackpot de 320.000 USD unui jucător cu dizabilități

Vasile Dale

Statul a majorat ajutorul de înmormântare. Cât vor primi acum românii

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.