BREAKING NEWSImportantMaramuresul Istoric

Dle președinte Ionel Bogdan, unde sunt banii pe care i-ați anunțat cu surle și trâmbițe în 2 februarie 2023 pentru realizarea marelui proiect de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Maramureș

”Domnilor de la Consiliul Judeţean Maramureş, SC VITAL SA Maramureș și ADI Maramureș?! Cum rămâne cu proiectul considerat salvator pentru 30 de UAT-uri din județ, care urma să fie finanțat cu exorbitanta sumă de 477 de milioane de euro și se adresa câtorva zeci de mii de locuitori ai județului nostru, direct afectați acum? Ne-ați mințit ÎNCĂ O DATĂ, domnule Ionel Bogdan?

Cu mai bine de 1 an în urmă, la Palatul Administrativ a fost semnat contractul de finanțare, anunțat cu mare fast, pentru implementarea mult așteptatului ”Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Maramureș”. Semnatari au fost Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pe de o parte, respectiv S.C. VITAL S.A și ADI Maramures în calitate de beneficiari, unde domnul Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș a fost reprezentant al ADI Maramureș.

În pofida declarațiilor de atunci ale șefului CJ Maramureș, conform cărora această ”formulă de asociere este (și va fi) una de succes, FAPTELE (sau mai bine zis, lipsa lor) DEMONSTREAZĂ CU TOTUL ALTCEVA. După 1 an de la acest spectacol aflăm că mărețul proiect regional de dezvoltare, NU ARE ASIGURATĂ SURSA DE FINAȚARE!

Domnule președinte Ionel Bogdan, miile de locuitori din Vișeu de Sus care suferă din cauza neimplementării acestui proiect întreabă: UNDE SUNT BANII???

De ce nu se (mai) implementează acest proiect de o importanță covârșitoare? De ce toate procedurile de achiziție publică din cadrul acestui proiect sunt lansate cu clauză SUSPENSIVĂ, adică fără o sursă de finanțare ASIGURATĂ? Domnule Ionel Bogdan, ce le transmiteți oamenilor de bună credință din orașul Vișeu de Sus pe care îi mințiți de ani de zile? Cum le spunem vișeuanilor, DIN NOU, că acești bani NU EXISTĂ și lucrările nu vor putea fi făcute de VITAL S.A. și ADI Maramureș din lipsa de fonduri?

Neimplementarea proiectului NU PERMITE orașului Vișeu de Sus realizarea proiectelor de asfaltare de drumuri! Lipsa rețelelor de apă și apă uzată duce la imposibilitatea asfaltării străzilor din orașul Vișeu de Sus, străzi precum Brândușelor, Mierlei, Merilo, Mugurel, Pârâului, Rândunelelor, Șesului, Zăvoi, Dragoș Vodă, Bogdan Vodă, A.I.Cuza, Arșița, Borcutului, Bucegi, Colnice, Frasinului, I.L. Caragiale, Tăului, Râului, Aleea Eroilor, Făget, Ghiocel, Nuferilor, Plevnei, Republicii, Șesului, Stejarului, Zăvoi, creând un disconfort uriaș pentru locuitorii acestora.

”Ajutorul” dumneavoastră pentru Vișeu de Sus a fost doar la nivel de declarații, nu de fapte!

Însă, la fel ca până acum, ne vom descurca și vom găsi soluții pentru a realiza aceste obiective!

Cerem doar ADEVĂRUL pentru cetățenii din acest oraș și vă solicităm să ne spuneți public, domnule președinte Ionel Bogdan, unde sunt banii din POIM?

Unde este dezvoltarea regională a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Maramureș, unde sunt banii care reveneau UAT Vișeu de Sus pentru rețelele de apă și apă uzată?

Oare întreaga poveste a devenit ISTORIE, așa cum am aflat?”

Vasile Coman, primarul orașului Vișeu de Sus

Te-ar putea interesa si

TRAGEDIE: Un bărbat din Suciu de Sus a murit strivit sub un buldoexcavator (FOTO)

Vasile Dale

ACCIDENT PE DN 18: Mopedist din Buzău, accidentat la Moisei

Redactie

TRIBUNALUL A DECIS – Fostul director al SGA Mureș, înlocuit din funcție politic cu un liberal, va rămâne în Maramureș

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.