ELECTORALEImportant

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „România în Topul Producției Industriale din UE”

România a înregistrat o creștere spectaculoasă a producției industrial în primele luni ale acestui an. În luna februarie 2024, a fost înregistrat un avans de 2,7% – aproape de 4 ori mai mult decât media Uniunii Europene, care a fost de doar 0,7%. Asta ne plasează pe un onorabil loc 5 în UE, după Irlanda, Ungaria, Slovenia și Letonia.

„Inițiativele guvernamentale, precum programul „Fabricat în România”, au fost esențiale în acest progres. Sprijinul acordat industriei prelucrătoare și producției de materiale de construcții a fost un motor de creștere, cu o contribuție semnificativă din partea sectorului substanțelor chimice, materialelor de construcții și industriei metalurgice. Cu o producție industrială în februarie mai mare față de luna precedentă, atât ca serie brută (+10,8%), cât și ajustată (+2,7%), și un avans față de februarie 2023, putem spune cu încredere că industria românească se află pe un drum ascendant”, a sublinia Gheorghe Șimon, depustat PSD de Maramureș.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în România, în februarie 2024, producţia industrială a fost mai mare faţă de luna precedentă, atât ca serie brută (+10,8%), cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (+2,7%). Raportat la luna februarie 2023, producţia industrială a crescut în februarie 2024 cu 0,2% ca serie brută şi a scăzut cu 2,2% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

„Este timpul să apreciem eforturile colective și să continuăm să sprijinim inițiativele care propulsează România înainte. Fiecare dintre noi are un rol în acest progres, fie că este vorba de muncă în fabrici, inovație în tehnologie sau susținere prin politici eficiente”, a mai adăugat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Te-ar putea interesa si

O gură de aer! Aeroportul Maramureș primește 8,5 milioane lei de la Guvern

Vasile Dale

Drumeție, relaxare și voie bună la ,,Pietrele Șoimului” din Cavnic alături de jandarmii montani

Redactie

ESPERANDO – DONEAZĂ PENTRU O ȘANSĂ LA NORMALITATE: Noi planuri pentru persoanele cu afecțiuni fizice

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.