BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIVITATE – ÎNAINTE DE A INTRA ÎN SCHIMB: Un polițist din Baia Mare a fost testat cu 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost imediat scos din dispozitiv

”Cine-a pus cârciuma-n drum”! pare a fi motto-ul unui agent de poliție în vârstă de 48 ani angajat la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Baia Mare.

Polițistul a fost testat de superiori cu aparatul etilotest înainte de a intra în serviciu. Rezultatul etilotestului a fost șocant: 0,75 mg/ l alcool pur în aerul expirat. Imediat agentul a fost scos din dispozitiv, fiind trimis acasă. Nu înainte de a i se cere explicații în scris deoarece superiorii îl anchetează disciplinar.

Conform informațiilor noastre, agentul de poliție nu este la prima abatere de acest gen. El a mai mai fost prins băut înainte de a intra în serviciu în luna febaruarie 2024. Atunci avea 0,45 mg/ l alcool pur în aerul expirat.

Agentul Georgică aflat în timpul liber a fost implicat într-un scandal izbucnit într-un local din Baia Mare situat pe strada I.L. Caragiale.  Primele verificări ale polițistilor au relevat faptul că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, un băimărean în vârstă de 49 ani ar fi fost împins de un bărbat de 48 de ani (polițistul nostru).

În fine, la finalul anului 2022, în 31 decembrie 2022, același agent a fost testat cu aparatul etilotest de polițiștii de la rutieră. Polițistul era în uniformă de serviciul la volanul autospecialei de intervenție iar etilotestul a indicat 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei iar polițiștii l-au sancționat contravențional și i-au suspendat permisul de conducere pentru 3 luni de zile.

Ce spune IPJ Maramureș

Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș verifică periodic respectarea de către polițiști a Codului de Etică și Deontologie. Polițiștii sunt testați înainte de a intra în serviciu cu aparatele etilotest și drugtest.

”În urma unei testări cu aparatul etilotest, realizată înainte de intrarea în serviciu, s-a stabilit că un agent de poliție se afla sub influența băuturilor alcoolice.

S-a dispus retragerea acestuia din dispozitiv.

De asemenea, a fost dispusă cercetarea acestuia prin Compartimentul Control Intern, în vederea luării măsurilor legale” ne-au transmis reprezentanții biroului de presă al IPJ Maramureș.

Citește și:

https://vasiledale.ro/2024/02/05/exclusiv-un-politist-a-venit-baut-la-serviciu-etilotestul-a-indicat-045-mg-l-alcool-pur-in-aerul-expirat

https://vasiledale.ro/2022/12/31/exclusivitate-a-facut-inca-o-boacana-la-final-de-an-un-politist-din-baia-marae-prins-baut-la-volanul-autospecialei-de-interventie-era-in-uniforma-de-serviciu-si-a-ramas-trei-luni-fara-permis

https://vasiledale.ro/2024/05/21/exclusiv-in-miez-de-noapte-politist-implicat-intr-o-agresiune-intr-un-bar-din-baia-mare

Citește pe aceeași temă:

https://vasiledale.ro/2024/04/25/exclusiv-foto-politist-din-somcuta-mare-depistat-pozitiv-la-droguri-la-intrarea-in-timpul-serviciului-actualizare

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT MORTAL: Un bărbat a decedat după ce maşina pe care o conducea s-a răsturnat peste el

Redactie

Scandal între frați la Vișeu de Jos aplanat de Poliție

Vasile Dale

Accident rutier la Budeşti, o persoană încarcerată. Incendiu la un birou de pe str. Vasile Lucaciu

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.