BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

ACTUALIZARE / Şoferul ucrainean care a ucis un om la Seini a fost arestat preventiv

În cursul serii de ieri, poliţiştii rutieri au dispus reţinerea pentru24 de ore a şoferului ucrainean în vârstă de 33 de ani care, deşi era beat criţă (1.22 mg/l alcool pur în aerul expirat), a condus un autotren pe DN 1C şi la Seini s-a răsturnat cu camionul ucigând un pieton aflat pe trotuar.

Azi ucraineanul va fi prezentat magistraţilor propunere de arestare pentru 30 de zile.

Actualizare

A murit când mai avea doar câţiva paşi până acasă

Traian Demian, fratele victimei: Un inconştient, că nu pot să-i spun criminal, un inconştient. Un om sănătos la cap nu conduce sub influenţa alcoolului.

Victima este un fost antrenor de handbal, cunoscut pe plan local. Mai avea de mers doar câţiva paşi până acasă. Şoferul de 33 de ani nici măcar nu şi-a dat seama că a prins un om sub remorcă.

Martor-reporter: – Şi cum era?

– Băut.

– Se ţinea pe picioare, vorbea?

– Se ţinea pe picioare, da. Am întrebat: „Mai e cineva în cabină?” A zis că nu.

– Vorbea şi în limba română?

– Da, în limba română vorbea. 

– A fost o maşină în spatele lor, în spatele TIR-ului şi a zis: „Vezi că e omul în spate, ai picat pe el!”.

Martorii povestesc că şoferul ucrainean s-a comportat ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Martor-reporter:Era speriat?

– Liniştit, calm, răspundea la poliţie. După aia au venit salvările, maşinile de poliţie şi atunci l-a urcat într-o salvare, cred că atunci i-a făcut testul. 

Anca Pop, purtător de cuvânt IPJ Maramureș: Rezultatul fiind 1,22mg/l alcool pur în aerul expirat.Locuitorii oraşului spun că se tem să mai iasă din curte.

Localnici: – Vin beţi ăştia cu TIR-urile şi trec peste oameni.

– Vine un TIR din ăsta cu viteză, te aruncă în şanţ, nici nu trebuie să te lovească.

De la începutul războiului, cetăţenii ucraineni au fost implicaţi în 138 de accidente rutiere pe teritoriul României. 

ACTULIZARE – IPJ MARAMUREŞ

Șoferul de 33 de ani din Ucraina, care s-a răsturnat în seara zilei de 22 mai a.c., cu o autoutilitară care tracta o semiremorcă pe D.N.1C în localitatea Seini, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat în fața instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă, aceasta fiind admisă.

De asemenea, tânărul de 26 de ani, care a provocat un accident rutier pe strada Progresului din Baia Mare, în noaptea de 20/21 mai a.c., a fost prezentat instanței  de judecată cu propunerea de arestare preventivă, aceasta fiind admisă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Baia Mare a admis propunerile și a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, respectiv, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Bărbații au fost depuși la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Maramureș

ACTUALIZARE – Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare

La data de 23.05.2022 procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului M.Y. pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, prevăzută de art. 336 al. 1 Cod penal și de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 al. 2 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 al. 1 Cod penal.

La data de 23.05.2022 faţă de inculpatul M.Y. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că  în data de 22.05.2022, în jurul orei 20:20 inculpatul M.Y. având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, a condus autoutilitara marca Volvo, cu numărul de înmatriculare MM13EHR, care tracta semiremorca cu numărul de înmatriculare AO6136XR ( Ucraina ), prin orașul Seini, jud. Maramureş iar în dreptul imobilului nr. 32, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă pe partea dreaptă și s-a răsturnat peste victima D. N. M., care circula pe trotuar în calitate de pieton, în urma accidentului rutier rezultând  decesul acestuia din urmă.

Analiza toxicologică a probei de sânge recoltată de la inculpat a indicat o îmbibație alcoolică de 3,12 g/‰, în mostra biologică recoltată la ora 21:30 și de 2,91 g/‰, în mostra biologică recoltată la ora 22:30.

La data de 24.05.2022 dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.    Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Aluviuni aduse de viituri pe DJ184 la Cavnic. 35-40 l/mp au căzut în câteva minute

Vasile Dale

SCANDAL ÎN BAIA MARE, ÎN PLINĂ PANDEMIE: Doi băimăreni, însoţiţi de un câine, prinși de polițiștii locali. S-au plimbat jumătate de oraș pentru a-şi cumpăra ceva de băut (FOTO, VIDEO)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Maramureșeni prinși în haosul perchezițiilor din Bulgaria după o crimă în stil mafiot. Om de afaceri și fost candidat la prezidențiale, asasinat în plină stradă, în Sofia

Vasile Dale

1 mesaj

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.