Un geam deschis, o uşă neasigurată, un laptop lăsat la vedere în autoturism, un telefon purtat în buzunarul din spate sunt câteva contexte „ideale” ce oferă infractorilor posibilitatea de a acţiona cu mai multă uşurinţă. Cu toate că ştiu aceste aspecte, mulţi cetăţeni le ignoră, gândindu-se că lor nu li se poate întâmpla.
Pentru a nu deveni victime, poliţiştii le-au reamintit băimărenilor câteva reguli de bază. Puse în aplicare, acestea conferă siguranţă bunurilor personale şi implicit zădărnicesc planurile hoţilor, contribuind la diminuarea fenomenului infracţional.
Un geam deschis, o uşă neasigurată, un laptop lăsat la vedere în autoturism, un telefon purtat în buzunarul din spate sunt câteva contexte „ideale” ce oferă infractorilor posibilitatea de a acţiona cu mai multă uşurinţă. Cu toate că ştiu aceste aspecte, mulţi cetăţeni le ignoră, gândindu-se că lor nu li se poate întâmpla. Pentru a nu deveni victime, poliţiştii le-au reamintit băimărenilor câteva reguli de bază. Puse în aplicare, acestea conferă siguranţă bunurilor personale şi implicit zădărnicesc planurile hoţilor, contribuind la diminuarea fenomenului infracţional.
Legat de furturile din genţi şi din buzunare, cetăţenii cu care au stat de vorbă poliţiştii au fost sfătuiţi să fie vigilenţi, în special în locurile aglomerate şi să nu aibă asupra lor sume mari de bani. Sub nicio formă portofelul nu trebuie lăsat în coşul de cumpărături.Sunt întotdeauna vulnerabile şi buzunarul din spate al pantalonilor sau poştea deschisă.
Dacă se întâmplă să fiţi victima unui furt, primul lucru pe care trebuie să îl faceţi este să sunaţi la poliţie şi să le furnizaţi poliţiştilor cât mai multe informaţii care ar putea duce la identificarea infractorului!