Poliţiştii au efectuat cinci percheziţii domiciliare privind contrabanda cu ţigarete şi o acţiune privind contrabanda şi evaziunea fiscală în domeniul comerțului cu produse alimentare și nealimentare.
Ieri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în aplicare cinci percheziții domiciliare pe raza judeţului Maramureş în cadrul unui dosar penal, având ca obiect, săvârșirea infracțiunii privind colectarea, depozitarea, transportul și comercializarea de țigări provenite din contrabandă.
În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile a cinci persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 77 de ani, precum și a activităților de documentare, investigare și cercetare, efectuate de poliţişti a fost identificată și indisponibilizata cantitatea de 52.620 de țigarete care proveneau din contrabandă.
Valoarea acestora este de aproximativ 31.550 de lei.
În cadrul activităților desfăşurate poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul SAS Maramureș, a tehnicienilor din cadrul Serviciului Criminalistic și a lucrătorilor din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Ocna Șugatag.
*****
Tot ieri, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat şi o acţiune pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigarete și evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu produse alimentare și nealimentare.
În cadrul acestei acţiuni au fost constate patru infracțiuni pe linia art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006 privind contrabanda, fiind indisponibilizată cantitatea de 3.580 țigarete, de provenienţă ucraineană, bunuri care trebuiau suspuse unui regim vamal, în valoare de peste 2.100 lei.
Totodată, au fost verificați patru agenți economici care desfășurau activitate pe zona localității Baia Mare, în domeniul comerțului cu produse alimentare și nealimentare, fiind astfel constatate și aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.500 de lei pe linia O.U.G. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi pe linia Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.
Sub supravegherea procurorului de caz, se efectuează acte de urmărire penală, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă constatate.
•