BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

CIRCUS DE REVELION ÎN BAIA MARE, orașul cel mai jegos al României la final de 2021: Primarul anunță că a decretat STARE DE URGENȚĂ. CJSU Maramureș spune că ”HCLSU Baia Mare este în analiză”

În această seară printr-un comunicat de presă transmis pe grupul de whatsapp edilul Băii Mari anunță decretarea stării de urgență pe raza municipiului Baia Mare. Vi-l redăm fără a face niciun comentariu pentru că după știința noastră acest lucru trebuie să îl decreteze președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în speță prefectul interimar, nicidecum primarul.

Ce spune primarul din Baia Mare

”Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a convocat astăzi, 30 decembrie, Comitetul Local pentru Situații de Urgență în calitatea sa, de președinte. Ședința a fost convocată pentru instituirea stării de alertă pe teritoriul municipiului Baia Mare pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 31 decembrie 2021.

Totodată, primarul Cătălin Cherecheș a solicitat aprobarea CLSU Baia Mare pentru prestarea serviciului de salubrizare cu sprijinul entităților aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Baia Mare și a operatorilor economici din localitate.
Solicitarea s-a făcut în baza Legii 481/2004 privind protecția civilă, a HG nr. 1491/2004, OUG 57 din 2019, a Legii 55/2020, a Legii 51/2006 precum și a HG nr. 1242/09.12.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 09 decembrie 2021.

În acest context, începând de mâine, 31 decembrie și până în 30 ianuarie 2022, la nivelul municipiului Baia Mare este instituită starea de alertă pentru igienizarea orașului și revenirea la o viață normală în comunitatea noastră” anunță primarul Băii Mari.

CJSU Maramureș verifică. Încă nu s-a aprobat nicio stare de urgență (ora 18)

Instituția Prefectului-Județul Maramureș a primit Hotărârea CLSU Baia Mare nr. 146 din 30 decembrie 2021 prin care se solicită acordul prefectului județului Maramureș pentru instituirea stării de alertă la nivelul Municipiului Baia Mare, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 31 decembrie 2021. Hotărârea CLSU Baia Mare este în analiză pentru a vedea dacă sunt îndeplinite condițiile emiterii acordului în conformitate cu prevederile OUG nr.21/2004, cu modificările și completările ulterioare.

UPDATE: ora 20.00: Primarul recunoaște cu jumătate de gură că a dat un comunicat eronat

Pe același grup de comunicare, din partea Primăriei Baia Mare primim un al doilea comunicat. Un comunicat în care revin ”cu informații lămuritoare”, informații care se bat cap în cap cu cele din primul furnizat presei.

”Revenim cu noi informații lămuritoare Președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență, primarul Cătălin Cherecheș a solicitat prefectului județului Maramureș instituirea stării de alertă la nivelul municipiului Baia Mare pentru 30 de zile, prin HCLSU 146/30.12.2021. În intervalul alocat votului, care s-a acordat online, din cei 28 de membrii prezenți (statutari), 27 au dat aviz favorabil iar unul a fost împotrivă.

Ulterior, printr-o adresă transmisă pe emailul Prefecturii Maramureș, care însoțea HCL 146/30.12.2021, s-a solicitat imperativ prefectului și necesar pentru cetățenii municipiului Baia Mare, emiterea Ordinului pentru instaurarea stării de alertă în municipiul Baia Mare conform Legii 481/2004 și a altor acte normative legale în vigoare.”

Trebuie să menționăm că până la ora 20.00 Instituția Prefectului nu a emis niciun ordin de instaurare a stării de alertă în Baia Mare!!!!!

O parte a presei susține altceva

Colegii noștri de la www.2mnews.ro susțin că toată această precipitare în a declara stare de urgență ascunde de fapt altceva. Publicăm în cele ce urmează articolul semnat de colegul nostru Cătălin Vischi:

”Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a convocat în regim de urgență joi, 30 octombrie 2021, la ora 14.00, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Baia Mare, pentru a primi votul majorității membrilor de a cere prefectului județului Maramureș (funcție ocupată acum interimar de subprefectul Rudolf Stauder) decretarea stării de alertă în Baia Mare din cauza riscului epidemiologic cauzat de munții de gunoaie care îngroapă cel mai jegos oraș din România.

În argumentația cererii, Cherecheș explică membrilor CLSU Baia Mare că această situație a fost cauzată de eșecul operatorului Drusal, deși situația a fost cauzată chiar de el, cel care NU a plătit serviciile de salubritate prestate de firma de salubritate și recepționate de Primăria Baia Mare, deși a adunat, sub forma taxei pe salubritate 2021, circa 8 milioane de lei de la băimăreni pentru a plăti salubritatea în acest an (conform declarației viceprimarului Doru Dăncuș). Totuși, NU a plătit.

Surse 2mnews au precizat că ședința s-a desfășurat on-line și votul reprezentanților unor instituții publice din cadrul CLSU Baia Mare a fost… negativ, considerând că solicitarea e nejustificată și că soluționarea problemei poate fi făcută fără apelarea la soluția extremă. De exemplu, plătind datoriile. Vom reveni cu informații privind deznodământul și, eventual, decizia prefectului” scrie Cătălin VISCHI, de la www.2mnews.ro.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

OPINIE: Reacţia unui profesor de sport din Baia Mare, vaccinat cu AstraZeneca, la încercarea Guvernului de a ascunde faptul că lotul “problemă” este şi în România

Redactie

ACCIDENT RUTIER LA BUCIUMI: Un japonez a adormit şi a ajuns cu maşina în şanţ (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

ACCIDENT PE DN 1C: Copil de 10 ani rănit după impactul a două maşini la Satulung

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.