În zilele caniculare, muntele este o adevărată oază de răcoare. Pentru a nu transforma însă drumeția într-o experiență neplăcută trebuie să ținem cont de anumite sfaturi. Alegerea echipamentului potrivit nu este singurul lucru la care trebuie să fiţi atenți.
Dacă vă doriţi să urcaţi pe munte este foarte important să aveţi la voi un rucsac cu provizii, iar dacă vă doriţi ca aventura să fie una în siguranţă trebuie să abordaţi traseele marcate corespunzător de către salvamontişti. Un astfel de traseu este şi cel mai lung traseu omologat din judeţul Maramureş, care pornește din Vârful Igniș și are ca puncte de atracție Creasta Cocoșului, Munții Gutâi și Vârful Trei Apostoli.
Pentru o noapte de cazare puteţi opta să poposiţi în localitatea Cavnic, acolo unde preţurile diferă între 230 si 320 de lei pentru o noapte de cazare. Dacă vă dorim să urcaţi la altitudini mai mari, cum ar fi Munţii Rodnei, dar să vizitaţi şi Cascada Cailor, ori să vedeţi panorama din telegondolă, puteţi să vă cazaţi la Borşa, unde preţurile sunt între 140 și 290 de lei.
Iar aproape de Baia Mare puteţi găsi o oază de răcoare în staţiunea Şuior la cota 1.000. Acolo preţurile de cazare ajung la 270 de lei şi au şi micul dejun inclus.
observatornews.ro