„În patru dintre acestea elevii au fost relocați total, iar în alte trei unități de învățământ au fost relocați parțial. Din cele 187 unități de învățământ cu personalitate juridică, 73 nu dețin autorizație sanitară, iar 56 nu au autorizație de securitate la incendiu. În mediul rural sunt două clădiri care au toalete în curte. Au fost depuse la nivelul județului 56 de solicitări pentru desfășurarea cursurilor de învățământ în limba ucraineană pentru elevi strămutați din Ucraina. Au fost înființate trei clase cu predare în limba ucraineană în municipiul Baia Mare și o clasă cu predare în limba ucraineană în municipiul Sighetu Marmației.
În județ sunt 126 mijloace de transport școlar, din care șapte sunt nefuncționale. În ceea ce privește măsurile de ordine publică în proximitatea unităților de învățământ, acestea sunt asigurate de către efective de poliție, jandarmi și poliție locală (peste 400 de efective). De asemenea, se asigură fluidizarea traficului rutier în zona unităților de învățământ de către polițiști, respectiv polițiști locali. În ceea ce privește asigurarea pazei, 69 unități de învățământ au pază proprie, 13 unități de învățământ au paza asigurată de către societăți specializate, iar la alte 62 unități de învățământ paza este mixtă (sisteme de pază audio-video și personal specializat)”, a mai adăugat prefectul de Maramureș.
Mai spunem doar că în județ avem o grădiniță la Ștremț (Băsești) și încă o grădiniță la Bicaz unde toaleta este încă în curte. Prefectura Maramureș spune că din datele centralizate rezultă că în județ nu avem școli gimnaziale sau licee în care elevii să mai meargă la toaletă în plină iarnă și frig în curtea școlii.
Sursa informațiilor: Dragoș Hojda, www.ziarmm.ro.