Important

Ambasadorul României în Ucraina, Alexandru Victor Micula, a făcut o vizită oficială în județul Maramureș

Ambasadorul României în Ucraina, ES Alexandru Victor Micula, s-a aflat zilele acestea într-o vizită oficială în județul Maramureș.
Domnul ambasador a avut ieri o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, la care au fost prezenți prefectul Județului Maramureș, Rudolf Stauder, primarul Municipiului Sighetu Marmației, Vasile Moldovan, viceprimarul Municipiului Sighetu Marmației, Daniela Onița Ivașcu, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, comisar șef de poliție Coman Florin, șeful Biroului Vamal Sighetu Marmației, Lidia Mureșan, și consulul României la Solotvino, Florin Pârvu.

Oficialii au vizitat amplasamentul unde va fi construit noul Pod peste Tisa, un proiect major de infrastructură, în valoare totală de 147,9 milioane de lei, finanțat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare – POIM.

„Am semnat contractul pentru proiectarea și execuția obiectivului strategic “Pod peste Tisa în zona Teplița Sighetu Marmației” în această vară, mai exact în 8 iulie 2022. Acest proiect are o importanţă strategică pentru Maramureş și pentru Ucraina, deoarece va contribui la dezvoltarea economică a judeţului nostru, la intensificarea schimburilor comerciale internaţionale şi la crearea premizelor deschiderii unui coridor pan-european, care să faciliteze integrarea județului Maramureș în cadrul pieței comune europene și să creeze noi oportunități de atragere a fondurilor europene pentru proiecte de infrastructură rutieră și feroviară. Este foarte important însă să avem sprijinul autorităților ucrainene pentru realizarea acestui obiectiv de investiții, iar susținerea domnului ambasador Alexandru Victor Micula mă bucură și am încredere că vom consolida parteneriatul dintre județul Maramureș, România și Ucraina”, a transmis Ionel Bogdan, președintele administrației județene.

Un alt punct important discutat de oficiali este redeschiderea căii ferate de la Câmpulung la Tisa, un important punct de trecere a frontierei pe calea ferată, româno-ucrainean, a cărui activitate este suspendată din 2007.

”Redeschiderea acestui punct este importantă pentru mediul de afaceri, fiind o legătură de transport marfă esențială între Ucraina, România și UE, care ar diminua cheltuielile de transport și ar dezvolta relațiile economice între operatorii din cele două țări, având astfel un impact pozitiv asupra economiei județului nostru”, a fost mesajul președintelui CJ Maramureș.

Vizita a continuat cu o întâlnire cu voluntarii și conducerea Serviciului de Ajutor Maltez din România – filiala Sighetu Marmației – și cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, oameni care s-au implicat în sprijinirea refugiaților ucraineni și au pus umărul în gestionarea crizei umanitare declanșată odată cu războiul din Ucraina.

Domnul ambasador Alexandru Victor Micula a mulțumit atât voluntarilor, cât și reprezentanților Poliției de Frontieră Sighetu Marmației pentru ajutorul oferit refugiaților, dar și pentru profesionalismul și implicarea cu care au gestionat criza umanitară declanșată odată cu războiul din Ucraina.

Consiliul Județean Maramureș are în implementare o serie de proiecte realizate în parteneriat cu autorități din regiunile din Ucraina cu care județul Maramureș este înfrățit: proiectul ALTHERA – Terapii alternative în Maramureș și Ivano-Frankivsk – implementat în parteneriat cu DGASPC Maramureș și Comitetul Executiv al Consiliului municipiului Ivano-Frankivsk, proiectul MOBI – Infrastructură modernă de frontieră – Regiune Carpatică de succes – implementat în parteneriat cu autorități publice, organizații profesionale din regiunea Transcarpatia (Ucraina), județul Szabolcs-Szatmar-Bereg (Ungaria), regiunea Kosice (Slovacia), județul Satu Mare, proiectul Overcoming Barrieres – îmbunătățirea mobilității rezidenților din Transcarpatia (Ucraina), Maramureș (România) și Szabocs-Szatmar-Bereg (Ungaria) – implementat în parteneriat cu regiuni din zona Carpatică din România, Ungaria și Ucraina, proiectul COMAND – Sincronizarea intervențiilor în situații de urgență în regiunea de graniță – implementat în parteneriat cu Departamentul de Stat al Serviciului de Urgență al Ucrainei din Regiunea Transcarpatia – Ucraina.

Te-ar putea interesa si

SPECTACOL: Soţii Rednic cântă alături de prieteni la Sala Palatului

Redactie

FOTO: Ștafeta pentru Educație de la Coroieni ediția a II-a. Toți copiii au dreptul la educație, indiferent de etnie sau de statut social

Redactie

DE ASTĂZI: 7 autobuze electrice pe străzile municipiului Sighetu Marmației

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.