Alegerea mobilierului pentru dormitor este o sarcină extrem de dificilă. Această cameră ar trebui să fie mai presus de toate confortabilă, funcțională, iar în multe apartamente, este și locul principal de depozitare. Deci, ce fel de dulapuri să alegi, astfel încât dormitorul să nu fie supraîncărcat, ci elegant?
Cum aranjezi un dormitor?
Înainte de a începe să alegi mobilier, gândește-te bine ce funcții ar trebui să aibă dormitorul? Va fi doar un loc în care petreci timp să te odihnești sau trebuie să fie și un depozit sau chiar un birou?
Următorul lucru la care trebuie să te gândești sunt posibilitățile spațiale. Dacă ai o cameră mică în care trebuie să încapă un dulap încăpător, este mai bine să renunți la noptiere pentru o comodă practică. Sau poate este un loc în care îți place să pictezi și să te îmbraci? Atunci cu siguranță vei avea nevoie și de o masă de toaletă elegantă.
Comode pentru dormitor – cum să alegi?
Cea mai practică și funcțională piesă de mobilier este o comodă cu sertare lungă, dar joasă. În sertarele sale poți organiza lenjerie intimă, tricouri sau alte articole necesare în fiecare zi. În plus, există accesorii de depozitare ieftine disponibile pentru a te ajuta să păstrezi lucrurile în ordine.
În plus, merită să folosești partea superioară a acesteia. Pe ea poți așeza un rând uniform de cărți, plante în ghivece sau decorațiuni – există multe posibilități și totul depinde cu adevărat de nevoile tale.
Și la ce ar trebui să fii atent când alegi comode cu sertare? În primul rând, piesa de mobilier ar trebui să fie joasă – înălțimea maximă ar trebui să fie 80 cm. Comodele înalte, care sunt adesea plasate în camera de zi, pot fi copleșitoare în dormitor.
Noptiere – avantaje si dezavantaje
În dormitor, a avea noptiere poate fi de mare importanță. Pe acest mobilier discret poți pune o lampă de noptieră, un pahar cu apă, medicamente sau o carte de citit. În plus, dispuse simetric pe ambele părți ale patului arată elegant și nu se demodează niciodată.
Atunci când cumperi noptiere, ar trebui să acorzi atenție faptului că înălțimea acestora ar trebui să fie cu aproximativ 15 cm mai mare decât înălțimea saltelei – atunci este ușor să ajungi la lucrurile aflate pe ea.
Și care sunt avantajele noptierelor? Sunt în primul rând funcționale și sunt un „spațiu” suplimentar, privat pentru cele mai necesare accesorii. Au ele dezavantaje? Cu siguranță nu se vor potrivi oricărui dormitor, mai ales când camera este mică.
În dormitor, te poți gândi și la alte dulapuri – rafturi practice suspendate, care sunt o modalitate bună de a dezvolta peretele, sau biblioteci. Reține, însă, că în dormitor regula funcționează cel mai bine – cu cât mai puțin, cu atât mai bine. Prin urmare, ajustează cantitatea și tipul de mobilier la posibilitățile spațiale și propriile nevoi.
Sursa de imagine: Ground Picture / Shutterstock.com