BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

VIDEO EXCLUSIV: Rabinul american cu origini maramureșene Aaron Teitelbaum a sosit în Baia Mare. Alături de el au mai venit 600 de evrei ultra-ortodocși

Rabinul american cu origini maramureșene Aaron Teitelbaum a aterizat în aceasta seară pe aeroportul Internațional Maramureș la bordul unui avion privat. În aeronavă îi erau alături întreaga familie venită special din Brooklyn, New York (SUA).

Cu o oră mai devreme, pe același aeroport a aterizat o altă aeronavă Tel Aviv – Baia Mare, în care au fost 300 de evrei ultra-ortodocși, iar un alt avion a aterizat la Satu Mare și a adus peste 200 de oameni.

În perioada 17 – 21 februarie în frunte cu rabinul-șef aceștia se vor ruga la sinagoga din Sighetu Marmației. Evenimentul este pentru a comemora 120 de ani de la moartea stră-străbunicului rabinului șef.

Toate locurile de cazare din oraș și din împrejurimi au fost ocupate. Doar pentru asta vizitatorii au plătit 200.000 de dolari.

De altfel, Rabinul Aaron consideră Sighetu Marmației un oraș sfânt. În 2017 comunitatea ultraortodoxă din Brooklyn, New York condusă de rabinul Aaron a început construcția unui complex evreiesc la Sighet. Acesta a cuprins sinagoga mare ortodoxă restaurată, precum și o școală iudaică, restaurante dar și un hotel kosher, iar Sighetu Marmației urma să devină un loc de pelerinaj pentru evreii ortodocși din întreaga lume. Sinagoga a fost deschisă în 4 noiembrie 2021 când au fost prezenți peste 500 de evrei din întreaga lume, în funte cu rabinul Aaron Teitelbaum.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

Cătălin Cherecheş, dispărut în continuare. Informaţii de ultimă oră oferite de avocatul său: „Sper să nu fie valabilă o astfel de ipoteză”

Vasile Dale

DE FRICA LUPTELOR: Alţi 7 ucraineni au trecut prin apa râului Tisa, din Ucraina în România

Redactie

Bărbat din Vima Mică, evadat din arestul la domiciliu. După patru zile s-a predat autorităţilor

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.