BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV: VIOLATE LA MARGINEA UNEI PĂDURI: Borșeanul care a violat două adolescente a fost condamnat la 11 ani și două luni de pușcărie

Au trecut aproape doi ani de zile de când două adolescente din Borșa au trecut prin coșmarul vieții lor. Fetele în vârstă de 18, respectiv 16 ani, au sesizat poliția că în noaptea de 29/30 mai 2021, în timp ce se aflau la un majorat de pe raza orașului Borșa.

Fata de 18 ani a fost luată în jurul orei 2 de către un bărbat (D.G., pe care fetele îl cunoșteau) sub pretextul că merg în oraș să cumpere țigări. Fata minoră a fost lată din casă în jurul orei 6-7 dimineața sub pretextul că trebuie să îi ducă bunurile (telefonul și geanta) ceilalte fete.

Unul dintre cei doi bărbați respectiv un borșean de 38 ani le-a forțat să întrețină relații sexuale la marginea unei păduri de lângă drumul național 18. Imediat după ce fetele au depus plângere la poliție individul a fost reținut și internat cu acordul lui la secția Psihiatrie a Spitalului Municipal Sighetu Marmației pentru expertiză. De acolo, el a dispărut fără urmă iar polițiștii au început să îl caute.

Judecătorii de la Vișeu de Sus au emis mandat de arestare preventivă pe numele acestuia. A fost prins și încarcerat iar di 4 ianuarie 2023 și până în acest moment individul este în arest la domiciliu.

Curtea de Apel Cluj a dat prima soluție în acest caz: 11 ani și 2 luni de închisoare cu executare. Totodată s-a dispus măsura sechestrului obligatoriu pe toate bunurile pe care le deține.

Pe această cale se face apel la toate persoanele care au trecut prin asemenea traume să nu ezite să depună plângere la poliție pentru că trebuie să aibă încredere că justiția îi va pedepsi.

Ce spune instanța

SENTINŢA PENALĂ Nr. 145/2023 În baza art. 396 al. 2 C. pr. pen., condamnă pe inculpatul M. A., pentru săvârşirea infracţiunii de viol, prev. şi ped. de art. 218 al. 1 şi 3 lit. f C. pen. (persoană vătămată T. F.E.) la pedeapsa de 8 ani închisoare. În baza art. 67 al. 2 C. pen., interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, drepturile prevăzute de art. 66 al. 1 lit. „n” şi „o” C. pen., pentru o perioadă de 5 ani, respectiv: n) dreptul de comunica cu persoana vătămată-parte civilă T. F.E., cu membri de familie ai acesteia şi cu numitul D. Gh. ori de a se apropia de aceştia la mai puţin de 50 m. o) dreptul de a se apropia de locuinţa, locul de muncă, şcoala sau alte locuri unde victima T. F. E. desfăşoară activităţi sociale. În baza art. 65 al. 3 C. pen., interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, drepturile prevăzute de art. 66 al. 1 lit. „n” şi „o” C. pen.: n) dreptul de comunica cu persoana vătămată-parte civilă T. F. E., cu membri de familie ai acesteia şi cu numitul D. Gh., ori de a se apropia de aceştia la mai puţin de 50 m. o) dreptul de a se apropia de locuinţa, locul de muncă, şcoala sau alte locuri unde victima T. F. E. desfăşoară activităţi sociale.

În baza art. 396 al. 2 C. pr. pen., condamnă pe inculpatul M. A. (cu datele de identificare menţionate mai sus), pentru săvârşirea infracţiunii de viol, prev. şi ped. de art. 218 al. 1 şi 3 lit. c şi f C. pen. ( persoană vătămată Ş. A. L.) la pedeapsa de 8 ani și 6 luni închisoare. În baza art. 67 al. 2 C. pen., interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, drepturile prevăzute de art. 66 al. 1 lit. „n” şi „o” C. pen., pentru o perioadă de 5 ani, respectiv: n) dreptul de comunica cu persoana vătămată-parte civilă Ş. A. L., cu membri de familie ai acesteia şi cu numitul D. Gh., ori de a se apropia de aceştia la mai puţin de 50 m. o) dreptul de a se apropia de locuinţa, locul de muncă, şcoala sau alte locuri unde victima Ş. A. L. desfăşoară activităţi sociale. În baza art. 65 al. 3 C. pen., interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, drepturile prevăzute de art. 66 al. 1 lit. „n” şi „o” C. pen.: n) dreptul de comunica cu persoana vătămată-parte civilă Ş.A.L., cu membri de familie ai acesteia şi cu numitul D. Gh., ori de a se apropia de aceştia la mai puţin de 50 m. o) dreptul de a se apropia de locuinţa, locul de muncă, şcoala sau alte locuri unde victima Ş. A. L. desfăşoară activităţi sociale.

În baza art. 38 al. 1 C. pen., constată că faptele au fost comise în forma concursului de infracţiuni, iar în temeiul art. 39 al. 1 lit. b C. pen., contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea de 8 ani şi 6 luni închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 1/3 din cealaltă pedeapsă de 8 ani închisoare (adică 2 ani și 8 luni închisoare), pedeapsa rezultantă fiind de 11 ani şi 2 luni închisoare, cu executare în regim de detenție.

În baza art. 72 C. pen., dispune deducerea din pedeapsa aplicată a duratei de timp cât inculpatul M. A. a fost arestat preventiv, respectiv din data de 10.06.2021 până în data de 04.01.2023, precum şi a duratei de timp cât inculpatul s-a aflat în arest la domiciliu, respectiv din data de 04.01.2023 la zi. În baza art. 399 al. 1 C. pr. pen., menţine măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul M. A.

În baza art. 1 alin. 2 lit. i) raportat la art. 9 din Legea nr.118/2019 dispune înregistrarea inculpatului M. A. în Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale.

Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare.

CITEȘTEȘTI ȘI:

Te-ar putea interesa si

FOTO: Accident în sensul giratoriu de la Semilună

Redactie

PASUL PRISLOP: Un ucrainean s-a răsturnat cu TIR-ul la Borșa Complex. Traficul a fost blocat şase ore (FOTO)

Vasile Dale

EXCLUSIV: Urmărit în trafic peste 20 de km, bătut dar și cu mașina distrusă. Poveste halucinantă pe relația Crăciunești – Sîrbi – ACTUALIZARE

Vasile Dale

1 mesaj

Lex februarie 28, 2023 at 8:07 am

Mda, fata de bruta. Umflat de steroizi si fara gat. Infractor de meserie. Speram ca nu iese pe buna purtare in 2 ani jumate.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.