BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV: AU ACȚIONAT CU PREMEDITARE! Au ales tineri care nu puteau comunica sau erau țintuiți la pat și i-au transferat în ”azilele groazei” din Mureș

Revenim cu informații pur și simplu cutremurătoare din cazul scandalului izbucnit după ce în județul Mureș au fost descoperiți mai mulți tineri din Maramureș cu dizabilități grave ce au fost transferați în plină pandemie în așa-numitele ”azile ale groazei”.

Avem mărturii EXCLUSIVE ale unor angajați DGASPC Maramureș care susțin cu tărie că totul a fost PREMEDITAT.

”Au venit în centrele noastre și i-au ales pe cei cu cele mai grave boli. Țintuiți la pat. A fost o situație aiurea, noi doar am executat ce ni s-a spus, dar sunt suflete de oameni. E cutremurător pentru zilele astea din 2023. Legat de fata de la Vișeu decedată, eu nu știu dacă a fost vizitată sau dacă părinții sunt decăzuți din drepturile părintești. Legat de tinerele care au fost la noi pe centre, da erau cu probleme grave de sănătate.

Atâta timp cât existat controale, atâta timp cât am fost monitorizați de toate instituțiile: corpul de control al Consiluului Județean, DSP-ul, DSV-ul etc, având o autorizație de funcționare, cum să spunem că nu au fost condiții. Nu am avut luna de pe cer fiind centrele împrăștiate prin tot județul, e adevărat că utilitățile și-au pus amprenta, normal că standardele de cost nu au făcut față.

Sincer și la Baia Mare același lucru au făcut. Nu i-au luat pe toți dintr-un centru. Deși gradul de handicap era la fel și la fiecare. Am avut să zic 6 pe pat, 6 mergeau pe picioare dar asta nu înseamnă că psihic au fost în regulă. Spre surprinderea mea aseară am văzut și eu din declarații că de fapt au luat doar cei care au fost în imposibilitate totală de a se ridica în picioare sau de a respira fără un aparat. Au luat doar pe cei mai rău. Mi s-a aprins un becușor la care nu m-am putut gândi. Deși atunci când i-au luat m-am întrebat la asta și știu că a fost întrebarea asta, dar mi s-a răspuns: nu știu, nu e treaba mea.

Deci pot să spun că și pe Baia Mare au luat doar jumătate, doar ce a fost mai rău: ce nu se putea mișca, nu se putea îmbrăca, care se târa efectiv și nu vorbea. Acuma îmi dau seama că lucrurile sunt mult mai grave decât acum un an când noi am spus că nu este în regulă ce se întâmplă. De la noi au luat: trei de aici, cinci de dincolo, patru de dincolo, șase de la alta casă… Când i-am predat acolo nu mi s-au părut oamenii aia pregătăți pentru asemenea tineri. Și când i-am întrebat: dvs știți cu cine o să munciți? Știți ce aveți aici? Că da, că ne descurcăm. Nu poți să te descurci să îi pui o furculiță pe masă unui tânăr cu dizabilități sau cuțit. Asta din start denotă nu știi ce trebuie să îi oferi unui astfel de tânăr în mână”.

SURSE: DIICOT a ridicat documente

Conform surselor noastre procurorii DIICOT au ridicat documente de la DGASPC Maramureș și de la Centrele din Vișeu de Sus. Informațiile ne-au fost confirmate de angajații DGASPC, însă nimeni din conducerea instituțiile nu a infirmat acest lucru. Se pare că procurorii verifică inclusiv decesele celor 4 tineri din Maramureș morți în Azilele Groazei din Mureș.

Ce spun sindicaliștii

”Părerea mea este foarte clară. Eu nu am intervenit ca sindicat niciodată nu ne-am amestecat în schimbarea unui director sau a unor funcționari din cadrul unor instituții publice. Doar că nu este suficient ceea ce s-a făcut. Degeaba căutăm vinovați ca directori, președinți sau prefecți. Am schimbat directori și ce am rezolvat? Am mai observat că au mai murit câțiva beneficiari în acele azile. Toate aceste transferuri au fost făcute pe interesul sau cu interesul unora. Aici trebuie să descoperim cine a fost la capătul tunelului, cine a beneficiat într-adevăr de niște bani. Insist și o spun clar să audă și domnul PREMIER: trebuie finanțate aceste lucruri, standardele de cost pentru un benficiar trebuie reanalizată. Am transferat beneficiarii din centrele de stat unde există angajați care își fac treaba în centre private“ a declarat Florin Hossu, președinte Cartel Alfa filiala Maramureș.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

ISU MARAMURES: TREI INCENDII AU STINS POMPIERII MARAMURESENI IN WEEKEND

Vasile Dale

Ultima ora: Interventie a pompierilor militari in zona unei benzinarii din Sighetu Marmatiei (foto)

Vasile Dale

ÎNCEPEM DEMASCAREA ȘI ÎNCEPE URÂT SĂ PUTĂ: Echipa de fotbal feminin din Baia Mare NU a fost înscrisă în SUPERLIGĂ. Jurnalistul vicepreședinte nu a avut bani (1)

Vasile Dale

2 mesaje

VIDEO: Un centru/fundație care ar funcționa ilegal descoperit în Baia Mare (actualizare) – Stiri din Maramures august 4, 2023 at 7:17 pm

[…] iar DGASPC Maramureș fusese notificată să își ia beneficiarii în iunie și august 2022!!!EXCLUSIV: AU ACȚIONAT CU PREMEDITARE! Au ales tineri care nu puteau comunica sau erau țintuiți la… baia marecendrucentrudescoperitfundațieilegalmaramureșstiri baia marestiri maramuresDistribuie0 […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.