Astăzi, 19 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu inspectori din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală 6 Oradea, inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureș și reprezentanți din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș au organizat o acțiune comună în localitățile Baia Mare, Baia Sprie, Șurdești, Săcălășeni, Groși și Copalnic.
Activitățile, aflate în desfășurare, vizează prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, dar și a altor activități ilicite, în domeniul reparațiilor auto prin ateliere neautorizate, a dezmembrărilor auto și comercializării pieselor auto second-hand.
Având în vedere impactul negativ pe care îl generează activitățile neautorizate, de la riscul de mediu și siguranță publică, până la concurență neloială, în raport cu operatorii autorizați, se desfășoară activități de control cu scopul de a proteja mediul înconjurător, dar și interesele consumatorilor și operatorilor economici, care își desfășoară activitatea în mod legal, urmând ca, în funcție de rezultatul verificărilor, să fie aplicate măsurile legale care se impun.


UPDATE: 60 DE AUTOTURISME INDISPONIBILIZATE DE POLIȚIȘTII SERVICIULUI DE INVESTIGARE A CRIMINALITĂȚII ECONOMICE, ÎN DOMENIUL REPARAȚIILOR AUTO
Ieri, 19 iunie a.c., în cadrul acțiunii desfășurate de o echipă mixtă de lucru formată din polițiști și reprezentanți ai instituțiilor abilitate s-au realizat activități în scopul depistării atelierelor de reparații auto care prestează servicii fără a fi autorizate în acest sens, dar și pentru a găsi soluții pentru funcționarea în legalitate a acestora.
Astfel, au fost identificate 3 persoane fizice și 7 operatori economici care desfășoară activități în domeniile vizate.
În urma activităților de control destinate prevenirii și combaterii faptelor de evaziune fiscală și a altor fapte săvârșite pe domeniul reparațiilor auto în cadrul atelierelor neautorizate, a dezmembrărilor auto și comercializării pieselor auto second-hand, polițiștii au constatat o infracțiune de evaziune fiscală.
De asemenea, 60 de autoturisme, aflate în curs de dezmembrare, au fost indisponibilizate de polițiști, până la finalizarea cercetărilor.
Totodată, pentru încălcarea prevederilor pe linia autorizării atelierelor de reparații auto și pe linie de mediu, au fost constatate și aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 25.000 lei.
Alături de polițiști, din echipele de control au făcut parte inspectori din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală 6 Oradea, inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureș și reprezentanți din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș.
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice vor desfășura astfel de acțiuni și în perioada următoare, pentru asigurarea unui climat de legalitate în mediul economic.


