Important

LA FINAL: Bilanţul Campaniei „10 pentru siguranță” în Maramureş

Vineri, 20 septembrie, școlile gimnaziale din Ocna Șugatag și Crăciunești au fost gazdele ultimelor sesiuni de informare din cadrul Campaniei M.A.I. 10 pentru siguranță. Elevii celor două școli au ridicat numărul beneficiarilor acestei campanii la 3.500.

În cadrul celor 30 de activități preventive, desfășurate de polițiști alături de specialiștii antidrog și partenerii jandarmi și pompieri, au fost transmise cele 10 mesaje ale campaniei pentru siguranța elevilor la școală, pe stradă sau acasă.

  1. Ai grijă la grupul de prieteni. Spune NU dacă cineva îți propune să faci lucruri care te pot afecta negativ.
  2. Fii atent la prietenii virtuali și la informațiile pe care le postezi/ transmiți pe internet și pe rețelele de socializare.
  3. Nu te lăsa păcălit de bunele intenții ale necunoscuților sau de oferte unice doar pentru tine din surse pe care nu le poți verifica.
  4. În drumurile tale respectă mereu regulile de circulație!
  5. Ține mereu în buzunarul interior banii sau telefonul mobil.
  6. Nu te lăsa „încătușat” de consumul de alcool, droguri sau alte substanțe psihoactive!
  7. Fii un elev educat și spune NU bullyingului!
  8. Ai grijă: focul nu este un mod de distracție!
  9. Nu provoca prin modul de comunicare sau prin comportament și nu răspunde la provocări.
  10. Apelează la sfatul unui adult atunci când te afli în dificultate.
    În Campania de informare și prevenire “10 PENTRU SIGURANȚĂ” au fost implicate toate structurile Ministerului Afacerilor Interne, iar în județul Maramureș specialiștii în prevenire ai acestor structuri au transmis mesajul campaniei atât în locuri publice, cât și la manifestări cultural artistice, pe trenurile de călători și în 19 unități de învățământ din localitățile Baia Mare, Sighetu Marmației, Târgu Lăpuș, Seini, Ocna Șugatag, Sarasău, Moisei și Călinești.
    Chiar dacă această campanie a ajuns la final, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cei de proximitate, dar și cei rutieri, vor fi alături de elevi, pe tot parcursul anului școlar 2019-2020, atât prin activități la clase cât și prin organizarea sau participarea la unele activități extrașcolare.

Te-ar putea interesa si

Ministrul Culturii: „Fostele închisori comuniste vor fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO”

Redactie

PROGRAMUL MUNICIPALITĂȚII “BAIA MARE CURATĂ!” CONTINUĂ: Acțiunea de ecologizare s-a desfășurat azi pe Valea Borcutului (foto)

Vasile Dale

LA BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ DIN BAIA MARE: Seminar despre fenomenul bullying

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.