BREAKING NEWSEvenimentTara Lapusului

Viceprimarul și acoliții lui din PMP şi Pro România își bat joc de locuitorii comunei Cupșeni. Vezi ce măgărie au mai făcut

„Dragii mei, deși azi voiam să vin cu o veste bună pentru noi și pentru comunitatea noastră, mă văd nevoită să fac un anunț care pe mine personal mă dezamăgește profund. Acesta este felul în care mă simt acum, #DEZAMĂGITĂ! În ședința de Consiliu Local, aleșii noștri (ai comunității) de la PNL, PMP și Pro România au decis să respingă la vot proiectul de organizare a celei de-a IV-a ediții a Festivalului ”Tradiții și obiceiuri la poalele Muntelui Șatra”, deși banii pentru festival ne-au fost deja oferiți de Consiliul Județean Maramureș, iar o parte dintre materialele necesare pentru promovare au fost date în lucru și artiștii au fost deja anunțati să ne cânte și să ne încânte cu vocile lor melodioase.
Pentru CORECTA INFORMARE a tuturor, Consiliul Județean Maramureș a aprobat o sumă de 30.000 (300 de milioane) de lei pentru realizarea festivalului, iar Primăria Cupșeni are doar un aport de 10%, respective 3.000 de lei. Atât ne costă pe noi pentru a putea să ne veselim și să ne regăsim pentru două zile în comunitatea noastră dragă, să ascultăm muzica populară autentică românească și să ne expunem ținutele de sărbătoare caracteristice zonei din care provenim.
Consilierii locali care s-au opus susțin că avem nevoie de bani pentru alte proiecte și DA, avem nevoie de foarte mulți bani, însă acești 30.000 de lei vin cu explicație clară: #FESTIVAL! Iar dacă nu facem festivalul, nu putem să folosim banii în alte părți ci ar trebui să îi returnăm Consiliului Județean Maramureș!
Primul care s-a opus a fost chiar vicele nostru, penelistul Nicu Bude, care a atras, evident, și celelalte voturi de la PNL și din păcate și de la PMP și Pro România. Vă reamintesc că în primul an de mandat al viceprimarului nostru, Consiliul Județean ne-a dat 50.000 de lei ca și buget al comunei. În al doilea an, în urma coaliției formate la nivel guvernamental, fostul președinte de Consiliu Județean, deputatul Gabriel Zetea care este și preșdinte al PSD Maramureș a negociat și pentru comuna noastră (la fel ca pentru toate comunele cu primari social-democrați) suma de 350.000 de lei, adică de 7 ori mai mult! Din acești bani reușim să facem drumuri și să implementăm noi proiecte, pentru că bugetul de anul trecut a fost unul INFIM!
Revin cu mențiunea făcută anterior, privind cei 30.000 de lei pentru festival! Dacă nu vom folosi banii în această direcție, va trebui să îi retrimitem spre Consiliul Județean! Nu avem voie să folosim banii cu altă direcție decât ne-au fost direcționați! Iar aportul Primăriei este, așa cum am anunțat anterior, 3.000 de lei!
Eu speram ca, după doi ani de pandemie, să putem să ne regăsim și să ne bucurăm de sărbătoarea comunei noastre, așa cum am făcut-o și până în 2019! PNL, PMP și Pro România se opun dar fără să ofere o explicație clară. REPET: banii nu îi putem folosi în altă direcție, deci va trebui să îi retrimitem Consiliului Județean!
De la momentul în care am început să vă scriu acest text și până acum nu am stat degeaba! Și nu voi sta DEGEABA, așa cum fac alții! Am sunat și am luat legătura cu autorități județene și centrale, cu decidenți care îmi pot spune cum PUTEM să avem un festival în comună și AM GĂSIT SOLUȚIA LEGALĂ! Și voi folosi soluția oferită strict pe lege, așa cum fac de 6 ani de zile de când sunt primarul vostru.
La final vreau să îi mulțumesc ÎNCĂ O DATĂ lui Gabriel-Valer Zetea care m-a sunținut, mă suține și știu că mă va susține mereu, pentru că mi-a arătat sprijinul ca de fiecare dată și mi-a spus că ARE ÎNCREDERE ÎN MINE că voi gestiona și această problemă. Și AM GESTIONAT-O și VOM AVEA FESTIVAL! Însă trebuia să știți, dragii mei, cine sunt ”Gică contra” în comunitatea noastră și cum ura nu îi lasă să gândească la ce e bine pentru noi toți. Însă eu merg înainte, la fel ca până acum, știind că am alături atât de mulți locuitori ai comunei noastre iubite. Și pentru toată susținerea voastră, VĂ MULȚUMESC!
Nu în ultimul rând, chiar vă rog să interveniți și să îmi spuneți voi, dragi cupșenari, dacă vă doriți să avem un festival în comună după trei ani de pauză (ultimul a fost în iulie 2019), un festival achitat de administrația județeană și susținut de colegii mei consilieri județeni pentru că eu mă lupt cu MORILE DE VÂNT!

Pe23_și24iulie_facem_FESTIVAL!!!! CHIAR DACĂ UNII SE OPUN!!!”, scrie primarul Lucia Chermezan.

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT RUTIER PE DN1C: Două maşini avariate la ieşirea din Recea. O FEMEIE RANITA (ACTUALIZARE/GALERIE FOTO)

Vasile Dale

DESCINDERI: Şapte percheziţii domiciliare la contrabandiştii maramureşeni

Redactie

Primăvara începe cu un MĂRȚIȘOR. Șoferițele ”amendate” cu o floare de polițiștii de la rutieră

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.