Nu au trecut nici două săptămâni de când v-am prezentat acuzațiile grave aduse la adresa primarului din Coroieni, Maramureș. Iată că din micuța comună maramureșeană vin și alte acuzații care îl vizează pe același ales al neamului. Acesta ar fi trecut la un alt ”nivel”: hărțuirea subalternilor la locul de muncă.
Totul pare a fi o răzbunare la adresa secretarei generale a Primăriei Coroieni care a avut curajul să vorbească deschis presei despre cum angajații primăriei ar fi fost trimiși să îi spele wc-urile secretarei generale ale Ministerului Afacerilor Interne. Iar pentru a-și pune în practică ”planul de sancționare” primarul ar fi înființat o comisie pentru a verifica activitatea angajatei care a vorbit cu presa. O comisie care firește nu avea pregătirea profesională necesară pentru a face acest lucru. Spunem doar atât: secretarul general al primăriei are 17 ani de școală, iar unii dintre evaluatori nu au terminat nici măcar liceul!!!!
Secretara comunei Coroieni – hărțuită la locul de muncă
”Tămășel Țurcaș Luminița Valentina, secretar general în cadrul Primăriei comunei Coroieni din județul Maramureș, trece prin clipe de coșmar deoarece afirmă aceasta că după sesizarea presei despre plângerea penală înaintată către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuș, împotriva primarului comunei Coroieni, Ropan Gavril prin care îl acuza pe acesta că în data de 24.08.2022 a dispus unui număr de 8 angajații ai Primărie Coroieni să efectueze în timpul programului de lucru servicii de curățenie la casa părintească a secretarului general al MAI- Ferencz Ștefania Gabriella.
Secretara generală a Primărie comunei Coroieni spune că primarul folosește metode de intimidare împotriva acesteia, sens în care a emis o Dispoziție prin care i-a aplicat sancțiunea „mustrare scrisă” pe motivul că nu a semnat documente false, respectiv dosare de fond funciar… care în realitate nu au avut loc.
Dispoziția fiind emisă tendențios și in mod ilegal fără a se efectua o audiere înainte de emiterea acesteia. Aceasta menționează faptul că a sesizat despre această situație și Instituția Prefectului Maramureș, așteptând în acest sens răspunsul acestora”.
Se urmărește destituirea secretarei de o comisie în care unii membri nu au terminat nici măcar liceul
”Mai mult de atât aceasta menționează și faptul că primarul Ropan Gavril, împreună cu doi consilieri locali (Almășan Emil Mircea și Copil Mircea Ioan), ambii din partidul primarului (PNL), au stabilit calificativul NESATISFĂCĂTOR, dându-i din cele afirmate nota 2, 35. Secretara a afirmat că evaluarea nu este obiectivă, sens în care consilierul local Copil Mircea Ioan a afirmat că el doar este martor… acesta dând dovadă că nu are nici cea mai mică legătura cu procesul de evaluare a performanțelor individuale. Pentru că programul de lucru s-a încheiat, fiind ora 16:15, și domnul primar fuma fără intrerupere și mâzgălea în mod continuu raportul… le-am urat o seară bună și am plecat spre casă.
În data de 17 am solicitat prin mapă să mi se comunice raportul de evaluare și data când va avea loc interviul, însă am fost chemată în biroul primarului și acesta mi-a comunicat că raportul este înaintat la ANFP și la Prefectură Maramureș… și că mie nu are obligația să-mi mai comunice.
I-am solicitat în nenumărate rânduri să mi se comunice deoarece doresc să-l contest… însă acesta refuza categoric. Am solicitat și celor doi consilieri, însă aceștia nu au reacționat la solicitarea mea. Am solicitat sprijin și Instituției Prefectului, deoarece termenele de contestație sunt termene stricte … și trebuie respectate.. astfel nu mă mai pot adresa Instanței.
Afirm faptul că niciodată nu s-a efectuat evaluarea performanțelor individuale ale angajaților și faptul că evaluarea mea nu are criteriile obligatorii de stabilite astfel e vădit tendențioasă, urmărindu-se destituirea mea din funcție” este scrisoarea transmisă jurnaliștilor maramureșeni.
Așteptăm și o reacție oficială din partea primarului Gavril Ropan. O poate transmite pe adresa de email [email protected]. O vom publica în cadrul acestui articol. Sperăm să ne explice și de ce în înregistrarea ambientală acesta recunoaște că știa despre ce fac angajații unității-administrative pe care o conduce, iar în declarația pe care ne-a dat-o telefonic a negat categoric acest lucru.
CITEȘTE ȘI:
1 mesaj