Maramuresul IstoricRecomandate

CÂND INSIȘTI, PIERZI ȘI A DOUA OARĂ: După aproape trei ani de procese, polițistul Bora Gavrilă pierde și în apel procesul cu Sighet 247. În loc de 200 mii euro despăgubiri, cât a cerut, acum el este bun de plată!

La începutul anului 2021, polițistul Bora Gavrilă, ofițer în cadrul Biroului rutier Sighet, a dat în judecată Sighet 247 pentru două articole publicate la finalul anului 2020. După doi ani de proces, foarte multe termene de judecată, Tribunalul Maramureș i-a respins cererea polițistului, dând dreptate ziarului nostru. Pronunțarea Instanței a avut loc pe data de 29 noiembrie 2022, dosar nr. 251/100/2021.

Supărat foc că a pierdut și sătul de miștoul făcut de colegii lui, milițianul supărat a atacat decizia Tribunalului Maramureș cu apel la Curtea de Apel Cluj. Previzibil, a pierdut și a doua oară procesul cu Sighet 247, insistând să se facă de râs în continuare. Pronunțarea Curții de Apel în această cauză a avut loc pe data de 9 noiembrie 2023.

Într-unul dintre articolele invocate la proces, intitulat „Familia unui bărbat accidentat mortal pe trecerea pentru pietoni revoltată că Biroul Poliției rutiere Sighet tergiversează ancheta”, se arăta că ofițerul B.G. de la Biroul rutier Sighet tergiversează un dosar de urmărire penală pentru omor din culpă. Articolul în cauză poate fi accesat la acest link: https://sighet247.ro/s/familia-unui-barbat-accidentat-mortal-pe-trecerea-pentru-pietoni-revoltata-ca-biroul-politiei-rutiere-sighet-tergiverseaza-ancheta/

În celălalt articol pentru care am fost dați în judecată, intitulat „Numire dubioasă la șefia Secției de Poliție rurală Sarasău. Persoana numită, suspectă a fi în relații cu contrabandiștii de țigări”, se arăta că existau suspiciuni cu privire la probitatea ofițerului Bora Gavrilă, despre care existau suspiciuni că este în relație apropiată cu persoane suspectate a fi implicate în contrabandă cu țigări. Articolul în cauză poate fi accesat la acest link: https://sighet247.ro/s/numire-dubioase-la-sefia-sectiei-de-politie-rurala-sarasau-persoana-numita-suspecta-a-fi-in-relatii-cu-contrabandistii-de-tigari/

Ofițerul Bora Gavrilă a acționat în judecată ziarul nostru, arătând în Cererea de chemare în judecată că se simte lezat (săracul!) de cele afirmate, că a suferit enorm de mult, că din cauza articolelor nu a fost avansat în funcția de șef secție Poliție rurală Sarasău, a fost profund afectat psihic și emoțional etc. Ca urmare a acestor „suferințe” pe care acuză că le-a îndurat, a solicitat despăgubiri civile ziarului nostru în sumă de nu mai puțin de 200 mii euro!

Instanța de judecată, Tribunalul Maramureș, i-a respins în totalitate cererea, dând dreptate ziarului. Sighet 247 întotdeauna a publicat doar articole verificate, nu a publicat calomnii sau articole cu rea credință. Acest fapt a fost consfințit și prin decizia instanței de judecată.

Tribunalul Maramureș l-a obligat pe polițistul Bora Gavrilă la plata cheltuielilor de judecată, astfel: 156 lei către Iuga Nicolae (cv. combustibil pentru deplasări la Baia Mare) și 4.885 lei către Sighet 247 (onorariu avocat). Așa că polițistul procesoman a fost bun de plată. La aceste sume s-au mai adăugat și banii pe care dânsul i-a plătit către Casa de avocatură din Oradea, cea care l-a reprezentat, sume deloc neglijabile.

Cum milițianul nou (polițist purtător de uniformă) nu a priceput că a pierdut procesul, fiind zelos din fire, a mai cheltuit alți bani cu același avocat din Oradea (cu care a pierdut în primă instanță) și a atacat decizia Tribunalului Maramureș cu apel la Curtea de Apel Cluj. Previzibil, și aici a pierdut procesul cu Sighet 247, fiind obligat de instanța de apel să achite ziarului nostru alte sume în plus cu titlu de cheltuieli de judecată, în plus față de cele stabilite de către Tribunalul Maramureș.

Găbiță, insistent în neputință, poate își exercită și ultima cale de atac: la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), la București. Poate are prea mulți bani, să cheltuie în continuare cu avocații și cu alte despăgubiri în plus către Sighet 247, că tot și-a pus în vânzare apartamentul său din Sighet, acum că s-a mutat cu totul în județul Bihor. Gurile rele zic că de rușine că a pierdut procesul cu ziarul nostru iar colegii dânsului făceau mișto de el, în calitatea sa de ofițer milițian de tip nou.

Menționăm că pe rol mai există un proces intentat subsemnatului, Iuga Nicolae, de către polițista L.A.I., care și ea, la rândul ei se simte lezată de anumite articole publicate de către subsemnatul. Acest proces continuă în primă instanță, Judecătoria Sighetu Marmației.

Dacă acești polițiști care poartă presa prin judecată s-ar ocupa mai mult de meseria lor și s-ar ghida după jurământul depus patriei, nu să umble degeaba cu presa prin procese, atunci într-adevăr ar fi demni de deviza poliției: „LEX ET HONOR”.

sursa sighet247.ro

Te-ar putea interesa si

FOTO, VIDEO: Salvamontiştii intervin pentru salvarea unui băiat care a căzut în zona Creasta Cocoşului

Redactie

FOTO: Înghesuială la Spitalul de Recuperare din Borşa, multe persoane care vor să doneze sânge stau la rând

Vasile Dale

TERIBILISM LA SIGHETU MARMAŢIEI: Impact între două maşini într-un sens giratoriu. Şoferul vinovat a părăsit locului accidentului

Vasile Dale

1 mesaj

Legionarul noiembrie 11, 2023 at 12:43 pm

Felicitari VasileDale si Sighet 247, ….pentru Bora Gavrilă si politistilor corupti.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.