BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

ACŢIUNE SALVAMONT: Ucrainean de 37 de ani, aflat de 3 zile în munţi, coborât după 11 ore (VIDEO)

Acțiune de căutare salvare începută în dimineaţa de duminică, în jurul orei 01.15 a.m. și finalizată după aproximativ 11 ore, a salvatorilor montani ai SPJ Salvamont Maramureș.

Un cetățean ucrainean de 37 ani, aflat de 3 zile în munți, rătăcit, extenuat, ud complet din cauza condițiilor meteo, în hipotermie și fără posibilitatea de a se mai deplasa atât din cauza condiției fizice, cât și a terenului cu acces dificil a solicitat ajutor de urgență la 112.

O echipa a Salvamont Maramureș a ajuns la el, i-a acordat primul ajutor și i-a oferit ceai cald și hrană, iar ulterior, după ce a fost stabilizat, ținând cont de starea în care se află ucraineanul și datorită faptului că extracția terestră și transportul ar fi durat undeva la 12-14 ore până la unitatea medicală, salvatorii au decis să solicite sprijin aero de la POA Târgu Mureș.

Cetățeanul ucrainean se află în afară oricărui pericol fiind preluat la unitatea medicală de echipajele medicale.
Salvatorii montani și echipajul elicopterului SMURD de la POA Târgu Mureș s-au retras la baze.

„Felicitări băieților pentru salvare și evacuare. Omul murea fără voi. Bravo. Rămâne internat pentru decompensare serioasă cardiorespiratorie”, este mesajul transmis de la UPU Baia Mare către salvamontiştii participanţi la salvarea ucraineanului.

Te-ar putea interesa si

VOR CERE ARESTAREA – Ce șpăgi lua șeful Postului de Poliție Băiuț pentru a închide ochii la exploatarea ilegală a lemnului

Vasile Dale

Liberalii pun Maramureșul și Baia Mare pe primul loc!

Redactie

Posibil suspect implicat în dispariția Melindei, fata de 13 ani dispărută șapte zile în Sighetu Marmației, este audiat de poliție

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.