BREAKING NEWSImportant

Poliţişti versus părinţi de Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli

Cu ocazia marcării Zilei Internaţionale a Nonviolenţei în Şcoli poliţiştii maramureşeni au fost prezenţi atât în unităţile de învăţământ în scopul desfăşurării unor activităţi preventive, dar şi în cadrul unor evenimente la care au luat parte specialişti a căror activitate vizează dezvoltarea armoniasă a tinerilor, cadre didactice, dar şi părinţi.

La data de 2 februarie a.c., în contextul creșterii preocupărilor legate de violența în mediul școlar, polițiștii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție Judeţean Maramureș au participat la o altă activitate în scopul combaterii violenței în rândul elevilor.

Activitatea s-a desfășurat la o societate comercială din județ, unde de data aceasta publicul vizat, nu a fost constituit din elevi, ci din părinţii acestora.

Activitatea a avut ca scop conștientizarea părinților cu privire la importanța educației sănătoase a copiilor în mediul familial, importanța petrecerii unui timp de calitate cu proprii copii, de sprijinire a acestora atunci când se confruntă cu probleme la școală și nu numai, pentru a-și dezvolta abilități corecte și sănătoase de comunicare și relaționare în grupul de elevi și în societate.

Pe această cale, poliţiştii au evidenţiat posibilităţile de recunoaştere a unui comportament de tip bullying, ce abateri comit minorii când adoptă un astfel de comportament, cine este agresorul și cum se manifestă acesta, cine este victima și mai ales, care sunt semnalele pe care le transmite un copil-victimă a bullying-ului.

Prin exemple concrete şi sfaturi utile, poliţiştii le-au oferit părinţilor o perspectivă reală asupra consecinţelor comportamentelor agresive, dar şi asupra importanţei unei atitudini responsabile.

Prin discuţiile interactive, menite să încurajeze comportamente bazate pe înţelegere, empatie şi asumarea responsabilităţii, poliţiştii au adus în atenţia părinţilor atât răspunderea elevilor ca urmare a faptelor comise cu violenţă, cât şi răspunderea părinţilor, respectiv a tutorilor legali. Totodată, poliţiştii au evidenţiat că un comportament agresiv presupune urmări care se pot răsfrânge atât disciplinar, în mediul şcolar, cât şi juridic, în concordanţă cu prevederile legale în vigoare.

Poliţiştii maramureşeni rămân concentraţi pe asemenea activităţi şi rămân dedicaţi principiului conform căruia în spatele unui comportament decent al unui adult stă o educaţie echilibrată.

Te-ar putea interesa si

VIŞEU DE SUS: Bărbatul dispărut s-a sinucis prin spânzurare

Redactie

Alai cu preoţi şi funcţionari publici la deschiderea unui drum de doi kilometri ce duce spre… NICĂIERI

Vasile Dale

APEL UMANITAR: Oana Puicar, o tânără din Strâmtura, are nevoie de ajutorul nostru!

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.