EvenimentMaramuresul Istoric

FOTO, VIDEO / NEGLIJENȚĂ LA SIGHET: Stația de pompare a apei de la Crăciunești, focar de infecție. Vital SA pune în pericol sănătatea publică a sighetenilor

Consilierul local Nicolae Iuga, candidat pentru funcția de primar al mun. Sighetu Marmației din partea Pro România, face publice câteva filmări și fotografii de la stația de pompare a apei potabile de la Crăciunești. De aici se alimentează cu apă „potabilă” întreg municipiul Sighet și câteva localități învecinate.

Nicolae Iuga trage un semnal de alarmă, arătând că stația de pompare este un focar major de infecție și operatorul de apă-canal din Sighet pune în pericol sănătatea publică a locuitorilor.

Întreaga stație de pompare a apei potabile de la Crăciunești este într-o stare avansată de degradare: pompe, instalații și țevi ruginite, puțurile sunt expuse, iar apa pompată în rețea este infectă (așa cum se vede din imaginile video atașate la articol).

Ba, mai mult, există o țeavă de canalizare care trece este la nici 30 de metri de unul dintre puțurile de forare a apei potabile, țeavă spartă. Astfel, apa de canal a infectat pânza freatică, revărsându-se practic în apa potabilă din puțuri.

„Solicit firmei Vital SA să ia măsurile necesare de remediere a situației existente și să nu mai pună în pericol sănătatea sighetenilor: cu toți bem acea apă și facem mâncare cu ea, otrăvindu-ne încet în fiecare zi. Bătaia de joc a Vital SA la adresa sighetenilor trebuie să înceteze urgent. Totodată solicit DSP Maramureș să efectueze urgent un control cu privire la aspectele sesizate și să emită o decizie de remediere urgentă a situației.

Deși am încercat eliminarea acestei firmei din Sighet și înlocuirea cu firma noastră, Acaterm SA, printr-un proiect de hotărâre de Consiliu local, am avut doar două voturi în Consiliul local: al meu și al colegului meu Gavrilă Mihali. Ceilalți consilieri locali de la toate celelalte partide au socotit că Vital SA trebuie să rămână în continuare în Sighet și să umfle facturile la apă. Ba, mai mult, această firmă pune în pericol și sănătatea publică a sighetenilor. Prin Contractul cu sighetenii pe care îl propun, mă oblig în calitate de viitor Primar al Sighetului, alături de echipa de consilieri a Pro România să înlătur Vital S.A. din municipiul nostru. niciun alt candidat sau partid nu susține acest demers, „interesele” acestora ca firma să rămână în Sighet fiind foarte mari”, a declarat pentru Sighet 247 Nicolae Iuga.

Sighet 247 solicită SC Vital SA să emită urgent un punct de vedere cu privire la aspectele semnalate în acest articol, punct de vedere ce va fi publicat pe site odată ce va fi primit pe adresa de e-mail a redacției: [email protected]

Sursa Sighet247

Te-ar putea interesa si

VANDALISM MAFIOT LA BORSA: I-A DISTRUS TREI AUTOTURISME PARCATE IN FATA BLOCULUI

Vasile Dale

DUPĂ MAȘINA DRUSAL-ULUI, ”ALAI DE NUNTĂ”: O stradă întreagă blocată de un șofer ce și-a parcat aiurea mașina (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

FOTO / VIDEO: Adolescent lovit pe trecerea pentru pietoni la intersecţia bd. Republicii şi str. Oituz (actualizare)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.