Eveniment

DEMERSURI: Au finalizate protocoalele de colaborare cu CNAIR pentru centurile ocolitoare ale municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației

Consiliul Județean Maramureș a adoptat astăzi, în cadrul ședinței ordinare, proiectele de hotărâre care privesc încheierea protocoalelor între CJ Maramureș și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), necesare pentru realizarea centurilor ocolitoare a municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației.
Odată finalizat acest demers, săptămâna viitoare vor fi lansate licitațiile pentru studiile de fezabilitate. Proiectele vor fi finanțate conform OUG 101/2020 prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Un alt proiect important adoptat astăzi îl reprezintă stabilirea numărului și cuantumului burselor de ajutor social pentru elevii din învățământul special de stat din Maramureș pentru anul școlar 2020 – 2021.
În ceea ce privește dezvoltarea patrimoniului cultural al județului Maramureș, Consiliul Județean a adoptat hotărârea privind exercitarea dreptului de preempțiune asupra imobilului monument istoric – Castelul Geza Teleki din Pribilești, Satulung.

Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș, a declarat: ”Astăzi am votat în ședința de Consiliu și hotărârile care prevăd încheierea protocoalelor de colaborare între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Consiliul Județean Maramureș pentru realizarea centurilor ocolitoare a municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației. Acest demers vine în urma adoptării parteneriatelor de colaborare cu administrațiile publice locale, respectiv Primăria Sighetu Marmației și Primăria Baia Mare.

Realizarea acestor proiecte este esențială pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din județul Maramureș și vor fi primele drumuri noi construite după anul 1989 în județul nostru.

Facem pași importanți și avem pregătită toată documentația, iar săptămâna viitoare vom lansa licitațiile pentru realizarea studiilor de fezabilitate a proiectelor.

Bursele de ajutor social sunt un alt proiect important pe care l-am adoptat în ședința de astăzi. Astfel, am aprobat acordarea unui număr de 615 burse şcolare de ajutor social, în cuantum de 100 lei, aferente anului şcolar 2020 – 2021. Mă bucur că anul acesta am reușit să acordăm aceste burse elevilor din învățământul special de stat din județul Maramureș, având în vedere că anul trecut nu s-au acordat acești bani elevilor care au mare nevoie de ei.

În ceea ce privește dezvoltarea patrimoniului cultural-turistic al județului Maramureș, prin achiziționarea Consiliului Județean a unor imobile monumente istorice, imobile emblematice pentru județul nostru, am adoptat proiectul de hotărâre care prevede exercitarea dreptului de preempțiune asupra Castelului Teleki din Pribilești, comuna Satulung.
Imobilul este alcătuit din teren în suprafață de 6.727 mp, construcție Castel Teleki în suprafață construită de 589 mp și construcție anexă în suprafață construită de 296 mp, iar prețul de vânzare a imobilului este de 210.000 euro.
Principalul nostru obiectiv este de a reabilita acest imobil și de a-l introduce în circuitul turistic și în circuitul muzeelor. Maramureșul are locuri minunate și obiective turistice frumoase, care merită promovare și care, odată cunoscute vor fi iubite și de turiștii care ne vizitează”.

Te-ar putea interesa si

Accident: Baimarean cercetat penal dupa ce a lovit un pieton si a plecat

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Trei sportivi de la CSM Ştiinţa Baia Mare, confirmaţi pozitiv la Sars-Cov2

Redactie

47 DE SANCŢIUNI APLICATE: Eveniment privat întrerupt de polițiștii din Tăuții Măgherăuș

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.